bugün

john wick

ne kadar linç yiyeceğim umrumda değil. ama gereğinden fazla abartılan bir seri. bunu söylemek zorundayım. çünkü ben aksiyon sever bir izleyiciyim aynı zamanda iyi bir analizciyimdir.

abartı aksiyon filmleri olur bunlar rambo,zor ölüm, cehenem melekleri vb ama bilim kurguya kaçmadan abartıdan söz ediyorum. saydığım filmlerde karakter'ler ne kadar ölümsüz olduklarını kanıtlasalarda film içerisinde sıkışıklık hissini verir. yani arada bi acaba mı dersiniz ? sizi heyecanlandırır, gaz'a getirir.

yıl 2013 john wick ilk duyuru yapıldı fragmanı'nı izledim kafamda standart şişirilmiş bir aksiyon filmi olarak düşünüp es geçtim. 2014'de vizyon'a girdi. ben yine takmıyorum ama yorumlar bir geldi, millet yere göğe sığdıramıyor. sinemalar.com'a bi girdim ve john wick beni siksin tarzı yazılar gördüm o kadar uçmuşlar yani. takmadım. çünkü hislerim haklı ısınamadım konusuna, köpek öldürülmüş vs.

üzerinden 2 yıl geçti bi arkadaş konusunu açtı, yok şöyle yok böyle izlenmeden ölünmez falan. dedim ulan film'e haksızlık yapıyor olabilirim. bir şans vereyim. neyse ilk filmi açtım başladım izlemeye. ve sonuç ne oldu biliyor musunuz ? son dövüş sahnesini kesik kesik görebildim. gözlerim kapanıyordu kendimi zorluyordum ama yok gitmiştim. sebebinide hemen açıklayayım. filmde kaygı yok. john wick'i domuz bağı yapsan adam sikiyle ateş ediyor. düşmanlar vurulmak için john wick'e koşuyor. john wick'de mantar tabancası gibi silah kullanarak patır,patır kafadan indiriyor. aksiyon sahneleri izlerken kendimi müzikal bir filmde hissettim. hareketler zaten belli ilk iki adam kafadan vur 3. adam geldiğinde ayağını kafasına dola yere ser kafasına sık yerden'de 3 kişinin daha kafasına sık. böyle,böyle gidiyor film. bütün bunların john wick'in köpeği öldürüldüğünden değil geçen emeklilikte çok canı sıkılıp biri bir şey yapsada anasını siksem modunda anladığım bir film olmuştu.

ben bunları söyleyince sen birde 2. filmi izle dediler. dedim tamam ulan belki 2. film çok iyidir. başladım izlemeye hakkını yemeyeyim ilk filmden konusu iyi fakat işleyiş aynı amk. bir tek karagoğlanla kapışması biraz adrenalinliydi. gerisi vurulmak için koşan düşman ve tabi'ki john wick'in düşman'a ayak dolama fantezisi. velhasıl kelam demek istediğim film'i izlerken bir gram bile heyecanlanmayıp,kaygılanmayıp gerilmiyorum aksine uykumu getiriyor. ve hala anlam veremiyorum bu film neden arş'a çıkarılıyor?