bugün

prince of persia the sands of time

yedi defa bitirdiğim oyundur. takip eden warrior within ve two thrones ile kanımca oyun tarihinin en mükemmel üçlemesini oluşturur. çünkü başka hiç bi oyunda görmediğim kadar ayrıntılı bi senaryo içerir.

sadece oyun için yazılmış senaryosunun bile neredeyse bi sinema filmine yeteceği ama yine de bi iki senaristin eklemeler (ve umarız çıkarmalar olmadan) yaparak yazdıkları senaryosundan hareketle ilk film 2010 yılında vizyona girecekmiş.
http://host.trivialbeing....s-prince-of-persia-05.jpg
bu linkte jake gyllenhaal'u prensimizi oynaması için yaptığı vücutla görebilirsiniz.

zamanla üstüne daha çok şey yazacağımız kesin ama imdb linkine bakınca birden gyllenhaal'un karşısında "prince dastan" yazdığını görünce hafiften n'oooluyoruz lan deyiverdim. yıllardır fenomen olmuş bu oyunun en büyük sırlarından biri prensin adının bilinmemesidir. hatta sands of time oyununun sonundaki sinematikte kendisine adını soran farah'ya adını söylemektense çok güzel bi cevap verir (farah'nın hayatında önemli olan bi kelimeyi söyler ve farah şaşkınlıktan küçük dilini yutarken prensimiz uzaklaşır) ama şak diye şimdi prense ad vermişler.

bu arada.. bütün üçlemenin en güçlü halkası, sands of time'ı bize sevdiren farah, filmin imdb sayfasındaki cast listesinde yok. hayır senaristler arasında prince'in yaratıcısı jordan mechner'in de adı var ama farah'nın bu hikayede yer almamasını hangi sands of time fanı kabullenir ki.. ben etmem, ve eminim binlerce insan da film ekibine protesto mailleri yollayacaktır.

farah'sız bi sands of time hikayesi daha en başta yavandır. umarız sadece şimdilik farah'yı oynayacak hatuna daha karar verilmediğinden listede adı yoktur. yoksa harbi hayal kırıklığı bekliyor bizi önceden söyleyeyim.

ekleme: sayfaya bi daha baktım ve gördüm ki tamina diye bi hatun koymuşlar hikayeye. hoş bi kız ama niye farah değil anlamadım. farah hintliydi, acaba yapımcılar hintli kız yerine başka bi etnisite olsun falan mı dediler acaba. hindistan'da geçen orijinal hikaye şimdi başka bi yerde mi geçecek yani.. öfff.. daha en baştan bu kadar soru sorulur mu.. daha iki sene var yahu.