bugün

xbox one vs playstation 4

türkiye pazarında kesinlikle ps4 ün kazanacağı versus fakat bir araştırma sonucu xbox almanın daha mantıklı olduğuna karar verdim kendi adıma. sebeplerine gelecek olursak bahane edilen ps4 ün exclusive oyunlarını oynayabilmek için 300-400 lirayı gözden çıkarmak lazım en azından ilk 6 ay oynamak için. benide sikseler herhangibi bir oyuna tek seferde o meblağlarda bir para vermem. verene saygı duyarım o ayrı ama benim içim acır. hal buyken exclusive oyunlar ps4 almak için makul bir sebep değil benim için. ikinci sebep genelde serverlar oluyor. buna bir şey demeye gerek yok zira herhangibi popüler bir oyunda hiç bir x box kullanıcısının serverların boş olmasından veya kalitesinden şikayet ettiğini duymadım görmedim. x box alma sebeplerine gelince tamamen farklı çeşitlerde oyun oynayabilme imkanı hemde az para vererek. bunun da üç farklı yöntemi var. birincisi live pass şu an ilk ay 1 tl sonrasında 60 tl vererek içinde 360 oyunları, exclusive veya yeni çıkan oyunlar da bulunduran toplamda 100 ün üstünde oyuna aylık sadece 60 lira vererek kullanacağınız bir sistem. ikincisi ea access, buda yıllık 65 tl vererek seçili ea oyunlarını ücretsiz kullanacağınız bir sistem burdada kenara atılan oyunlar yok gayet sene içinde çıkan oyunlar mevcut. yanılmıyorsam şu an fifa 19 var yanılıyorsam da fifa 18 vardır. üçüncü sebepte geriye dönük uyumluluğu desteklemesi. bu sebepten her ne kadar 360 oyunlarının fiyatları çok düşük olmasada çok daha makul fiyatları var.

genel olarak oyunlara daha ucuza erişim benim x box almaya yöneltti. henüz almış değilim olası karar değişiminde bir edit yaparım. ha birde söylediklerimle uyuşmuyor ama olurda ps4 alırsam da tek sebebi bloodborne olur. benim için bloodborne vs xbox one olan kıyaslama yani.

Edit: ocak sonunda xbox aldım gayet memnunum. Ocak ve şubat gold oyunları gayet tırt çıktı. Daha doğrusu indie oyun sevmeyen birisi olarak tırt geldi bana. Onun dışında kutulu oyunlar için bir hayli büyük güncellemeler geldi belki normaldir bu. Arayüzü PS4 e göre daha karışık. ikinci el piyasası yok denecek kadar az. Ama gamepass olayı için alınır. internette yıllık gamepass üyelikleri mağazadan satın alma fiyatına göre çok daha düşük. Gamepass oyunları cidden büyük oyunlar benim gibi iş sonrası vakit geçirmek için alıyorsanız gayet mantıklı bir seçim olacaktır xbox.