bugün

kurtlere pislik uretiyorlar demek

efendim, tüik'in bazı verilerinden kastedilen gelirin, o bölgede üretilen şeyin değeri olduğunu anlamak gerekmektedir feci şekilde. mesela, atatürk barajı'ndan elde edilen şeyin güneydoğu anadolu bölgesi'ne yazılmasının oradaki halkın refahı, zenginliği ile ilişkisi yoktur.

bunları anlamak lazım efendim.

yoksa mazallah, ortaya çıkar batı marmara'da yaşayan halkın zenginliğinin, güneydoğu'da yaşayan halkın zenginliğinden fazla olduğunu iddia edersiniz. gören gözü, duyan kulağı yalancı çıkarmaya kalkarsınız.

yani güzel arkadaşlarım, lütfen sosyolojiyi daha fazla utandırmayın, gelin kabul edin şu hırsızlığın, hayat kadınlığının falan fakirlikle ilişkisi olduğunu. bakın çok kolay olacak. türklüğünüz olduğu gibi yerinde kalacak. kimse size bir şey yapmış olmayacak. hayat yine devam edecek. bu kadar korkuya gerek yok ki!

not: her ne olursa olsun yazarların "zorlama entryleri" bir bütün olarak algılanmaldır. işbu satırların yazarı, avrupa'da kaldığı bir süre içerisinde, yabancıların "türkler barbardır" ifadelerine (ki avrupa'da yaygın sayılabilecek bir ifadedir) karşı çıkmış, "barbarlık bir halk özelliği olamaz. varsa bir yanlışlık bu devletlerindir. her halk iyidir, güzeldir" demiştir.