bugün

headbang

metal müzik eşliğinde sekronize bir şekilde, müziğe tempo uydurma olayıdır...

Rock & metal müzik severler tarafından bilinen head bang ( Yani kafa sallamaları ), diğer müzik tarzları tarafından; hep acayipsenmiştir.

Biz onların dinledikleri müzik ile yaptıkları hareketleri kıyaslamazken; onlar bizim bu davranışımıza bir türlü anlam verememektedirler.

Head bang bende uyandırdığı hisleri kısaca size özetleyeyim. Belki kısa derken uzatabilirim ona göre * Benim sağım solum belli olmuyo çünkü *

Head bang rock müzik severleri ve metal severlerin müzik ile beraber ritim ve melodilere eşlik ettiği veya bu ritimleri,
melodileri içinde yaşatmasıdır.

Yaşatmadan kastım, parça sözleri yabancı olduğu halde, tınılarda ki duygular o kadar açıktır ki bize göre hangi duyguları tatmamız gerekiyorsa onları tadıyoruz.

Bir de dinlediğimiz tarzların alt tarzlarınında; içerik olarak neler olduğunu da bildiğimiz için sözler pek te anlam ifade etmiyor kısmen...

Örneğin; death ve black metalde konular genelde cinayet , satanizm üzerine kurulu olduğu halde ; dinleyen illaki bu duyguları da yaşıyor demek değildir tabii.

Ama ona uygun temalar olan nefret, kin, öfke gibi duyguları hissedip yaşayabiliyorsunuz.

Bunların head bang ne alakası var diyorsanız, size cevabım şu olacak…

işte bu az önce anlattıklarım ile beraber bu kafa sallama tabir ettiğimiz şeyler ortaya çıkıyor.. Yani o duygular ile beraber müzikler ve beden bir araya geldiğinde işte head bang o zaman ortaya çıkıyor.

Birde head bang, benim için şu örneğe benzer… Birazdan bekleyin uleyn:)

Öpüşmekten hiç farkı yoktur benim için.. Şimdi ne diyo lan bu lavuk diyorsunuzdur… Kardeşim bi bekleyin yahu.. Diyoz ya olum bu söylettiklerim bana göre:)

Nedeni, öpüştüğünüzde ; karşınızdaki sevdiğiniz ile beraber bir bütünü oluşturursunuz dimi.. ve O an gözleriniz kapanır, ve o an sanki partneriniz içinde var olur gibi hissedersiniz.

işte head bang bende bu farkı olmayan şeyleri de yaratıyor. Tamamıyla sanki başka boyutta, hatta o notaların arasında yolculuk etmeye benziyor.

Size bu örnekten hangisinin dinleyenler tarafından ağır bastığını söyleyeyim.. Eğer head bang dorukların da ise; yanınız daki hatun; o an hiçbir anlam ifade etmez. Tabi ağır basan head beng olur... Tabi her zaman böyle olmayabilir de...