bugün

mucize

Inanmayan, peygamberleri yalanlayan insanlara uyarı için Allahın izniyle normal fizik yasalarının bir an sekteye uğrayarak normalde olması mümkün olmayan şeylerin gerçekleşmesi durumudur. Örneğin kızıldeniz'in yapılması, hz ibrahim'i ateşin takmaması, hz isa'nın ölüleri diriltmesi gibi.

Peygamberimiz ise Benim en büyük mucizem kurandır demiş.

Bu öyle bir mucize ki taa 1400 yıl önce yazılmış olmasına rağmen bana mucizesini gösterebiliyor. Yaşayan ve kendisini tekrar etmekte olan bir mucize.

Peki bu mucizeler neler? Gelişen bilim ile, günümüz teknik cihazları ile bilenebilecek yüzlerce bilginin, bilimin olmadığı bir dönemde, Allahın kullarına hitap ettiği bir kitapta yer alması.

Big bang, big crunch, evrenin genişlemesi, evrenin bir sonunun olması ve bilime uygun şekilde tarifi, fay hatları, hareket eden yeryüzü, yer kabuğunun katmanları, atmosferin katmanları, fotosentez, mikrop, atom, böceklerde, bitkilerde cinsiyet, geleceğe dair verilmiş ve gerçekleşmiş haberler, birçok elementin atom numarası ve ağırlığı, demir elementin dünyaya yağdığı gerçeği, zamanın izafiliği, bebeğin anne karnında gelişim evreleri tam sıralaması, kandaki oksijen, karalar ve denizlerin birbirine oranı, gezegenlerin yörüngeleri, pulsar yıldızları, halley kuyruklu yıldızı, gök taşları, güneşin yörüngesinin olduğu, ay ile dünya arasındaki mesafe, uzaya çıkılacağı vb benim aklıma şu an gelenler bunlar olmakla birlikte daha yüzlerce bilimsel gerçek.