bugün

munzevi bir fikir iscisi

--spoiler--
kimlerin kafir olduğunu görecek ölçüde ilim sahibimiyim evet.
--spoiler--

yazarımızın türkçe derslerine zamanında beden eğitimi hocası girdiğinden böyle kazalı bir türkçesi vardır. yüce allah' ın hüküm vereceği konularda fikir belirtmesiyle de sanki şirk koşuyor gibidir. yine de gühanını almamakta fayda var. kafir dediği kişilerin içinde bir nebze bile iman varsa da şunları okumasını rica ederim :

'' Bir hadiste de Peygamberimiz imanın esasından üç şeyi sayarken, “Lâilâhe illallah diyenleri küfürle itham etmeyin” buyurarak Kelime-i Tevhidi söyleyenlerin tekfir edilmemesini emreder.

Bir başka hadiste de, “Lâilâhe illallah diyen kimseleri tekfir etmeyin. Böyle bir kimseyi tekfir edenler bilsinler ki, onlar, küfre girmeye, küfürle suçladıkları kimseden daha yakındır” buyurur. (isârü’l-Hak, s. 434-35)

Sahabiden Abdullah bin Cabir’e (r.a.) “Ehl-i kıble (mü’minler) tekfir edilir mi?” diye sorulunca, “Ehl-i kıbleyi (mü’minleri) tekfir etmekten Allah’a sığınırım” demiştir. (isârü’l-Hak, s. 434-35)

Bunun için mü’min “tekfir”den Allah’a sığınmalıdır. Çünkü bir mü’mini küfürle suçlamak hiçbir şeye benzemez. Allah korusun, ya suçlanan kişi veya söyleyen kimse bu sıfatı alabilir. ''