bugün

milliyetçilik

türk milliyetçiliği ile türkiye milliyetçiliği çok farklıdır.

siz türk milliyetçiliği yapıp, türkiyedeki yaşayan diğer insanları dışlarsanız birbirinize düşman olursanız o ülke kalkınamaz birbirleriyle didişmekten.

türkü, kürdü, lazı, çerkezi ve daha tüm etnik kökenlileri türk bayrağı altında toplayıp türkiye milliyetçiliği yapmak gerekmektedir.

bunun en güzel örneği amerika birleşik devletleridir. her milletten vatandaş tek bir bayrak altında toplanıp ülkesinin gelişmesine katkıda bulunuyorlar. almanyada türklerden tutun da bir çok farklı milletten insan alman vatandaşlığı alıp almanyanın en üst kurumlarında yöneticilik yapmakta, almanyanın gelişmesinde pay sahibi olmaktadırlar.

bizim burada öz ülkücü dediğimiz insanlar ülkenin önündeki en büyük engellerden bir tanesi.

bir çok konuda olduğu gibi milliyetçilik konusunda da başarısızız.

sultanahmet meydanında çinli diye korelileri döverek milliyetçi olunmaz. en büyük milliyetçi ülkesine hizmet edendir.

sokakları süpüren çöpçü bile eğer işten kaytarmıyorsa, doğru düzgün işini yapıyorsa o adam milliyetçidir. bir memur eğer mesai saatlerinde işten kaytarmıyor, kendi vatandaşlarının işlerini yapmak için çalışıyor, güleryüzlü bir şekilde insanlara hizmet ediyor, devletinden aldığı maaşı hak etmeye çalışıyor ise o adam da milliyetçidir.

o yüzdendir ki aslında dünyadaki en çok milliyetçiyim diye geçinenlerin ülkesi olmamıza rağmen aslında dünyada en az milliyetçiye sahip ülkeyiz...