bugün

sözlük yazarlarının söylemek istedikleri

haylaz küçük arkadaşım, on bir yaşındaki batuhan serbestiz artık dediğimde; gevezelik etmek yerine çantasından okumak için montaigne denemeler kitabını çıkardı. bense gülümsememi gizleyerek şaşkınlıkla bir kitaba, bir de bugüne kadar herhangi bir kitapla veya bilinen bir dersle hiçbir yakın ilişkisini görmediğim ve kızları bu yaşında, bir hayli erken keşfeden çapkın batu'ya baktım. denemeler ve batu şaka gibi...yüzümdeki şaşkınlıkla karışık hayranlığımı gizlemeye çalışarak;

- çok güzel bir kitap batucum, kim önerdiyse sana bu kitabı tebrik ederim.

batu gururla:

+ kendim seçtim kitaplıktan, sefiller' i aldım önce, sonra baktım iki tane, üstelik çok da kalın, geri bıraktım. ama duyduğuma göre o da çok güzelmiş. bundan sonra onu da okuyacağım. Dedi.

- hımm kendin seçtin, süper... duymuş muydun birinden?

+ ablamın bize gelen arkadaşında görmüştüm. O okuyordu.

- sen zeki olduğun kadar akıllı bir çocuksun da aynı zamanda bunu biliyor musun batu? önceliklerini belirlemen harika. bir düşünelim bakalım; orta okulda fransız klasikleri, lisede rus klasikleri olsa; edebiyat, şiir, felsefe falan arada halledersin sen... üniversitede sana hayır diyebilecek bir kız düşünemiyorum açıkçası. sen kaptın bu işi. sahi gitarın var mıydı senin?

Kızlar sözcüğünü duyunca hafiften yanakları pembeleşen ve fakat gözleri parlayan batu heyecanla:

+ yoo, yok!!

- matematik, türkçe, ingilizce ve fen kolay da gitarı bilemedim? sen bir an önce harçlıklarını biriktirip en kısa zamanda ucuz bir gitar almalısın. gitarı sen alırsan mecbur kursa yazdırır sizinkiler.

+ sahi mi?

- sahi yaa!! hem hotel california'dan başla sen fransızca kasar şimdi.

Üniversite okumaya karar verdi mi bilmem ama Dün öğrendim ki; batu okulundaki gitar kursuna kayıt olmuş.