bugün

peygamber efendimizin kullandığı esans 300 tl

gerçek ud kokusu değildir. yüksek kalitede bir ud esansını o paralara asla alamazsınız. eğer bu tarz esanslara merakınız varsa

https://store.asqgrp.com/.../saudi/?___store=saudi_en

incelemenizi öneririm.

istanbul nişantaşı'nda da mağazaları var.

https://tr.foursquare.com.../51ea6588498ef0e496a7d71a

ayrıca, gerçek ve kaliteli bir ud kokusuna hacıyağı deyip geçecek kadar burunsuz ve avam bir insanla da selam sabahı kesin bence. Parfüm, kolonya vs gibi basit şeylerin ötesinde yaşanması gereken ruhsal bir deneyimdir ud kokusu.

- - -

“Dünyanızdan bana (iki şey) hoş/sevimli göründü: kadınlar ve güzel koku. Bir de gözümün aydınlığı namaza kondu.” (Kenzu’l-Ummal, 7/288-h.no: 18913).

Müslim, Ebu Davud ve Nesaî’nin rivayet ettiği bir hadiste Efendimiz (a.s.m) “Kokuların en güzeli misktir” buyurmuştur.(bk. Esna’l-Metalib, h. No. 212).

Hz. Peygamber (a.s.m)’in evinde de “misk, kâfur, amber, ud/öd gibi ağaç yongaları yakılır ve bu suretle çıkan güzel kokulu dumanlarla ev tütsülenirdi.(ibn Sa’d, ½ s.113; M Hamidullah, islam Peygamberi-trc. Salih Tuğ-2/1063).

“Sarımsak veya soğan yiyen kimse bizden ve mescitlerimizden uzak dursun, evinde otursun.” (Buharî, Edeb, 76.)

“Dört şey peygamberlerin sünnetlerindendir: Hayâ -bir rivâyete göre sünnet olma- güzel koku sürünme, misvak kullanma, bir de nikâh.” (Tirmizî, Nikâh, 1.)

- - -