bugün

ak parti

Siyasi Parti görünümlü cemaattir. Gençliğimizin katilidir.

Parti de seçmenleri de o kadar ikiyüzlüdürler ki fikirlerinin namusu yoktur. Sadece bir kişiye bakarak, savundukları tüm değerlerden bir günde vaz geçip savunmadıklarını bir günde kabul edebilirler. Partiye bakalım: başındaki kişi hangi ülkeye atar yapsa sonra gidip onun kıçını yalar, veya hangi ülke ile hoş geçinse arkasından o ülkeyi itin götüne sokar, bir rezillik çıkartır illa ki. Kimse ile geçinemeyen ve sözüne güvenilmeyen bir ülkenin vatandaşısınızdır artık. Ve siz de arada kaynar gidersiniz tabi ki. Sonra da bunlara "uluslararası politikanın gereklilikleri" der seçmenleri. Bunların ağızlarından düşmeyen bir şey vardır hep : "ehven-i şer." Çünkü onlar her bokun en doğrusunu bilir.

parti içi demokrasi ve seçmen davranışlarına Bir bakalım: Parti içi demokrasi konusunda söylenebilecek ne kaldı bilmiyorum. Zirveyi, seçilmiş başbakanı sadece bir kişinin lafıyla görevden alarak yaptılar. Sonrası zaten şaşırtmıyor. Seçmen davranışları da bundan farklı değil. Çok başarılı bulunan bir insan veya politikayı bir günde satabilirler ki bin kez yaptılar. Çünkü onlar her bokun en doğrusunu bilir.

Hep tecrübe ettiğim ve direnmeme rağmen artık kabullendiğim birşey var; kendisinden nefret eden ve nefret etmekte de haklı olduğunu bilen insanlar en tehlikeli ve uyumsuz insanlardır. Bunlardan sandığımızdan çok var. Hem sandığımızdan hem de "sandığımızdan"

Edit: açık eksile açık. Kim olduğunu bileyim cesur ol.