bugün

entelektüel bir kadınla sevgili olmak

genelde bu tür kadınlar çekici geldiğinden, ilişkilerim için bu durumu genelleyebilirim. kadınının kendinden daha az konuşacak şeyinin olması fikrini genel kabulmüş gibi sunmak çok saçma geliyor. Tersi de saçma değil.
neyse, artısı şu ki entelektüel kadınlar (yine genelde diye belirteyim) aşırı kıskançlık vs gibi tepkilerden oldukça uzak oluyor. Özgür ruhlu ama güvene dayalı bir ilişki istiyorsanız kültürlü, özgüvenli ve kendini bilen bir kadınla inanılmaz tatlı bir ilişki yaşayabilirsiniz.
Başta da söylediğim gibi genelleme bu dediklerim. Kültür seviyesi görece daha düşük kişilerle ise(bu bana özgü de olabilir) sorunlu ilişkiler yaşadım. Konuşacak konular kilitleniyor, kaygı duyduğunuz şeyler çok farklı oluyor, bir kere hayata çok farklı bakıyorsunuz.
aslında bu hayatımızın prensipi olması gerekiyor: çevrenizde size bir şeyler katabilecek ve sizin de onlara bir şeyler katabileceğiniz insanlar biriktirin. sevdiceğinizin bu kriterlerde olması ise en çok zaman geçireceğiniz aralığı daha kaliteli yapar.