bugün

ak 47

görsel

Namlunun üstünde el kundağıyla birleşen yer gaz piston yuvasıdır ve içinde arabaların motorunun içindeki pistona benzer parmak çapında bir piston vardır. Bu piston barut gazının bir kısmını tekrar namluya verir ve böylece mermi ilk çıkış hızı artar.

Bu gaz pistonu aslında kurma kolunun devamıdır. Her atışta ileri geri gittiğinden dolayısıyla da kurma kolu da ileri geri gider. Kurma kolu ileri geri giderken destek elleriyle kundak yerine şarjörün gövdeye takıldığı yerden kavrayan acemi atıcıların sol el parmakları zarar görebilir. Bu yüzden bu silahla ilgili temel eğitimde atış değil tutuş daha önemli bir yer kaplar.

Bu gaz piston yuvasına uçları aynı yöne bakan iki mermi konulursa basit bir bubi tuzağı yapılmış olur. Tüfeği bulan kişi şarjör çıkartıp doldur-boşalt yaptığında gaz pistonu piston yatağındaki fişekleri sıkıştırır ve tüfeğin kundağı parça tesirli patlar. Buluntu bir ak47 ele geçtiğinde kurma kulu 1 mm dahi gerideyse doldur boşalt yapılmaz. Kurma kolunun geride olması demek piston yuvasında yabancı bir cisim olduğu anlamına gelir.