bugün

hollanda vizesi

Tüm belgelerinizin eksiksiz ve vize alma koşullarınızın (iş, bordro, referans, vize portföyü vb.) dört dörtlük olmasına rağmen alması 3 haftayı bulabilen Schengen vizesidir. Önceki yıllarda 2 defa 3-4 günde almıştım, ama bu sefer tam 19 gün sürdü.

Hollandalı bir arkadaşımın ısrarlı soruları sonucunda, Ankara Büyükelçiliği'ndeki vize bölümünün kapandığını pasaportların özel kurye ile Çek Cumhuriyeti'ne gönderilerek orada işlem yapıldıktan sonra tekrar Türkiye'ye gönderildiğini gayri-resmi olarak ifade etmişler.

Önerim, en az 2 ay öncesinden randevu başvurusu yapmanız. Zira resmi olarak Hollanda vize işleri ile ilgilenen vfs global de yoğun dönemlerde 2 hafta sonrasına randevu veriyor (fazladan para verirseniz randevuyu bir miktar öne alabiliyor.) Zamanınız daralmışsa italya, Yunanistan gibi bir ülke üzerinden Schengen vizesi alıp oradan Hollanda'ya geçmeniz daha mantıklı. Aksi takdirde vizeniz seyahat tarihinizden 2-3 gün sonra gelebilir; ucuz olduğu için tercih ettiğiniz geri ödemesiz uçuş biletleriniz 2200 TL'den 3800 TL'ye çıkabilir ve geri ödemesiz rezervasyon yaptığınız otelde 15 günlük ücret karşılığında 12 gün kalabilirsiniz.

Not: Geri ödemeli rezervasyonların inandırıcı bulunmama ihtimali var diyorlar (bkz: use at your own risk). Uçuşu da vize garantilendikten sonra alayım derseniz ucuz uçuş bulmak zor.

Edit: Yazdıklarım Ankara için geçerli, diğer illeri bilmiyorum.