bugün

watch dogs

Grafikleri idare eder olan fakat gta 5 ile değil gta 4 ile karşılaştırılması gereken oyun. Zira bu oyunun ultra high'ı gta 5'in mediumuna bile zor denk gelir. Hack olayı gta benzeri evrene sahip olan bu oyuna farklı bir boyut ve tat katmış. Özellikle save olayını çok sevdim. Gta'daki gibi görev sırasında görevin bitimine ramak kala ölünce baştan değil, kaldığınız yerden devam ediyorsunuz. Bu sayede oyun sizi kanser etmiyor. Köprüleri açıp kapatmak, bilumum nesneleri hackleyip hareket ettirmek, patlatmak aşırı eğlenceli.

Silahlara gelirsek bu oyunda silah kullanmak gerçek hayatta silah kullanmaktan daha zor. Özellikle otomatik silahlarda aşırı sekme, tepme ile karşılaşıyorsunuz. Adamlar resmen silah dinamiğini cs go'daki gibi yapmış. Gta'daki gibi elinize pompalıyı alıp yaldır yaldır insan avlayamıyorsunuz.

Oyunun en sevmediğim noktası ise araçlar. Hasar dinamiği ve sürüş dinamiği aşırı vasat. Biniyorsunuz arabaya ''w'' tuşuna dokunur dokunmaz araba patinaj çeke çeke kuyruğu kopmuş uçurtma gibi ileri atılıyor. Fakat kalkıştan iki saniye sonra araç sanki söz konusu görkemli kalkışı o yapmamış gibi aşırı pasif bir sürüş sergiliyor. Özellikle ince manevra gereken yerlerde ''w'' tuşuna basar basmaz aracın ileri atılması işinizi oldukça zorlaştırıyor. Aynı şey başıma sleeping dogs oynarken de gelmişti. Gta klonu oyunlar maalesef sürüş konusunda gtanın yanından bile geçemiyor. Ayrıca araçların virajları aşırı hızda dönerken bile savrulmaması yine büyük bir eksiklik. Yukarda birisi ''gta 5 deki gibi 200 le viraj dönemezsiniz bu oyunda.'' demiş. Bence bu arkadaşa watch dogs yerine destruction derby oynatmışlar. Zira watch dogs gibi araçların allah gibi viraj aldığı bir oyuna kimsenin böyle bir yorum yapabilme cesaretine sahip olacağını sanmıyorum.

Hasar modellemeleri ortanın üzerinde kalitede olmasına rağmen hasar dinamikleri vasatın altında. Aracı bir direğe peş peşe çarpıyorum hiçbir şey olmuyor fakat daha sonra aynı aracı düşük hızda başka bir yere çarptığımda sanki önceden alınan tüm hasarlar birikip o anı bekliyormuş gibi araç birden kabine kadar göçüyor. Hasar dinamikleri hiç olmamış. Fakat bana sorarsanız yine de malum ortamlardan indirilip oynanabilecek bir oyun. Tavsiye ederim.