bugün

başlık altında trollerin emek hırsızlığı yapması

Entry yi girmiş olmam paradoks ama fikrine güvendiğim yazar kardeşlerimin daha kıymetli konulara emek vermesi önemli, keza benim de öyle.

Tayyip Erdoğan'ın aleni zora düştüğünü gördüğüm ilk dönem gezi direnişi idi. Nedeni de gündemi belirleme gücünün elinden alınması idi. Gündem yaratmak için çapulcu dedi, Wikipedia ya çapuling diye fiil eklendi mesela, çok çaresizdi. Ben bu Troll lerin Trollmaster larının yöntemini uyguladığını tespit ettim. Aklımda birşeyler var ve yazmak için, bazen okumak için sözlüğe giriyorum, sonra böyle saçma sapan başlığı kim açmış millet ne demiş diye bakıyorum. Hayvanın biri başlığı sıçmış gitmiş, altı hep tersini savunan, bazısı özen gösterip detaylı anlatmış. Atıyorum 20 entry girildi ise Troll boku 20 kişinin emeğini çalmış. sonuç ne peki? iddia çürütülmüş, sıfıra sıfır. Halbuki o 20 entry başka bir konuya yazılmış olsa o işe farklı açıdan bakacaktı belki. Belki farklı bir noktadan yakalayacaktı, ama Troll bokunda kayboldu gitti.

Bununla sözlük formatında mücadele etmenin yolu da bu Troll lerin pisleme için sarf ettiği çaba kadarını hatta daha azını harcayıp mesajı da mümkün olan tüm yazar ve okuyuculara iletmek olmalı. Lütfen şunlara prim vermeyin çünkü onların başlığı altında iken onlara prim verip kendimizi sınırlıyoruz. Bunu girdiğim başlıktaki yargı neyse, hayır öyle değil demeye odaklanıyoruz. Oysa ki neye pisliyorsa onun amacı, kişilerin söylemleri, karşı söylemler, gidilmek istenen yer, insanlara getirdikleri.. o kadar farklı açıdan bakıp bu düz mantık aptallıkları Ekarte edebilirsiniz ki. Siz yazılanlar ve düşüncelerinizden bir tespit yaparsınız, 100 Troll üşüşse o tespiti kirletemez. Onlar uğraşmalı çünkü biz haklıyız, pislikten rahatsız olmuyorlar diye kendi pisliğini üzerine daha büyük bir pislik yaparak kapatan tiplerin pisliğini biz temizlemek zorunda olmamalıyız. Onlara kendi pisliği mi kokmuyor, yiye yiye kokusuna mı alıştılar bilmiyorum. Ama artık kim ortaya bir yığın bok bırakıyorsa onun o boku temizlemesi gerektiğini konuşmalıyız. yoksa o yığınlar altında hepinizi kalacağız.