bugün

rock n coke 2006

sadece alternatif müzik ve dj'leriyle belirli bir kesime hitap eden piyasa bir festival olacak. avrupa'daki festivallerde cesitlilik denilen bir sey var; metal, rock, elektro, indie/brit-pop, punk, gothic bir sürü grup/sanatci ayni anda geliyor, herkes istedigini buluyor. Bu organizasyon ise önceden ikiser kere gelmis gruplari tekrar getiriyor anca.

Coca Cola sponsorlugunda olmasi icimi yakiyor. Madem o kadar sponsor olmussun, adini da "rock festivali" koymussun, git dogru dürüst rock gruplarini getir. Organizasyon konusunda artik festival kültürü gelismis Türk izleyicisini etkileyemez Muse falan. Avrupa'daki diger müzik festivallerinin coguna sponsor olan Coca-Cola, organizasyona da el atmali, zaten Efes Pilsen One Love'i organize edenler bir Morrissey'i getirebiliyorlarsa, Rock'n Coke'a da bir RHCP, Pearl Jam cok mu? (bildigim kadariyla ayni organizatörler)

Belki bir Iron Maiden, Metallica, GnR, Scorpions falan hemen gelivermez ama, en azindan bir caba gösterilmeli büyük gruplar icin artik. Öyle ankete koymakla olmuyor. O kadar promosyon ve reklam yapip para harciyorlar, harcadiklarinin kat kat fazlasini da kazaniyorlar, ama büyük grup getiremiyorlar.

Placebo 10 yillik basarili bir grup olabilir, Muse liseli genc kizlarin sevgilisi olabilir ama tek basina gelen Whitesnake bu festivaldeki bütün gruplardan daha kalitelidir bence. Festivalin adi pop'lu bi sey olsaydi tamam derdim, ama "rock" diyorsaniz gercekten rock gruplari da getirmelisiniz.

Bulgaristan'a ve Yunanistan'a kadar gelen metal müzigin en büyük gruplarindan bir kaci pekala Türkiye'ye de gelirler. Manowar geldiyse, 10-15 sene önce Guns 'N Roses, Iron Maiden, Metallica geldilerse, tekrar gelmemeleri icin bir sebep yok, para disinda, o da Coca-Cola'da var.

edit : line-up'a sadece kesinlesmis gruplari yazmislar, diger gruplar icin bekleyin falan diyorlar. büyük gruplardan birini getirsinler, bu yazdiklarimi yerim.