bugün

windows mobile

En büyük şanssızlığı Microsoft gibi geri zekalı bir firmanın ürünü olmak olan işletim sistemi.
Android gibi bir çöp proje bile geliştiriliş dünyayı sarmışken Windows microsofttan üvey evlat muamelesi gördüğü için yerlerde sürünüyor. (android ilk başlarda çin malı çakma tablet ve netbooklara Windows ce alternatifi olarak yüklenirdi. Kimsenin sikinde olmayan bir sistemdi)

Bu gidişle tamamen silinecek piyasadan. Diğerlerinden çok farklı arayuzunu şahsen ben çok seviyorum. Eminim ki Microsoft adam gibi geliştirse, market adam olsa çok kişi severdi ama marketin rezaletliği bile yetiyor antipati duymak için. He benim gibi telefondan çok büyük bir beklentisi olmayanlar için ideal işletim sistemi ama bir yerden sonra insanı çileden çıkarıyor.
Bazen en temel fonksiyonlarını bile yerine getiremiyor. Üç senedir kullanıyorum ve "yükleniyor.., sürdürülüyor..." Ekranlarına en ufak bir çözüm getirilmedi. Geri bildirimleri bu kadar umursuyor Microsoft.
Windows xp gibi bir sisteme bile gün aşırı güncelleme gönderen Microsoft mobil işletim sistemlerinin devrinde mobil işletim sistemini siklemiyor. Ayda yılda bir güncelleme gönderiyor ve o da bi yeri düzeltirken başka bi yeri patlatıyor.
Öylesine üvey evlat muamelesi yapıyor ki Microsoft, Microsoft imzalı tüm uygulamalar ios ve androidde sık sık güncelleme alırken(ikisini de yakından takip ediyorum tabi) Windowsta güncelleme hak getire. Daha siktiriboktan skype bile geçen ay eli yüzü düzgün bir hale geldi.(güya Microsoft skypeı windowstaki imessage alternatifi yapacak. Bu mal kafayla)
Sen kendi işletim sistemini siklemezken diğer geliştiricilerin senin sistemini adamdan sayıp marketine uygulama koyması bile bir mucize amk. Ama sağolsun whatsapp falan tüm güncellemeleri ios ve androidle aynı anda veriyor.

Bazen şunu düşünüyorum. Windows phone ve Windows 10 mobile geliştirme ekibi ios ve android geliştiricilerinin seçtiği casus kişilerden oluşuyor olmalı. Çünkü bir sistem en fazla bu kadar geliştirilemez. En fazla bu kadar ayaklar altına alınabilir. Arkasında Microsoft gibibir dev firma olan bir geliştirme ekibi En fazla bu kadar mal olabilir.

Öyle mal bir zihniyet hakim ki. Sanki satılmasın diye çabalıyor. Hem nokia lumia hem Microsoft lumia kullanmış biti olarak şunu söyleyebilirim ki nokiadaki akıcılık stabillik microsoftta yok. Bu mal ekip öyle cenabet ki neye elini atsa kuruyor. Nokiayı alıp piç ettiler amk. Microsoft olarak piyasaya girip sadece "yapacağız" diyerek sızdıra sızdıra bitiremediler. Sonra fiyasko üç beş model sürüp kaldılar oldukları yerde. Nokia gene mühendisliğini konuşturup geri döndü sahalara. Microsoftun mobil kanadıysa halen sinek avlıyor.

Çok sinirliyim sözlük. Microsoftu ve Windowsu Windows 8'e kadar sevmezdim. Ama şu arayuz benim gözümde bir devrimdi. Elimde olsa bu arayuzu herkes kullansın diye götümü yırtardım. O kadar sevdim bu arayuzu. Hayalimdeki gibi gelişseydi şimdi çok ilerdeydi Windows. Bi kere bu arayuz adına layıktı. Ama kıymetini bilemedi Microsoft.
içine sıçiyim. Türkiye ofisine cv bıraktım da bi sikleyip çağırmadılar. Orda da yiyip içip sıçıp yatıyolar amk.

Neyse sustum amk derdimi sikeyim..
(bkz: derdini sikeyim butonu)