bugün

karşıyaka tramvay hattında namaza duran adam

Şovmen olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Bakış acınızı değiştirip baktığınızda incelere dikkat ettiğinizde ne demek istediğimi anlayabilirsiniz.
Akşamüstü belli ki ikinDi vakti çıkmak üzere. Sokak lambası yanıyor akşama en yakın vakitlerden biri. Bu abimiz de belli ki namazı kaçırmaktan namazı terk etmekten korkan birisi. yolda aracıyla seyir halindeyken ibadet edecek bir camii bulamamış olmalı ki gördüğü en temiz en güzel yere arabasını çekmiş. Giyinişe bakınca ve durduğu kıble yönüne bakınca(yukarıda bi arkadaş kıble yönünü kontrol etmiş yanlış demiş) oranın yabancısı olduğu yüksek bi ihtimal. Ayrıca oralı olan biri ordan tramvay geçtiğini bilir. Belli ki kırsal bir yerden şehire gelmiş. Kullandığı araca bakarsak doğudan bi yerden geldiğini öngörüyorum. Bunu da şununla destekliyorum. Doğuda bu tarz araçlar yaygındır. Bu araçlar modeli eski olduğu için öğrenci servisliğine uygun değildir. Ford transit 15 li olduğunu düşünürsek ya kalabalık bir ailesi var ya da işçi taşımak için kullanılan bir araç. Bu sebeple doğuda güneydoğuda çok tercih edilir bu araçlar. Doğu güneydoğu hariç çoğu illerde raylı sistem ile tanışık olursun ama doğu ve güneydoğunun ücra yerlerinde raylı sistem yoktur. Diğer bölgelerde bi yerde yaşıyor olsa en kötü yakınından geçerken dahi görmüştür raylı sistemi.

Vatandaşımızın acele kılmasından da anlaşılacağı üzere buranın tramvay yolu olduğunu o an fark etmiş.

Velhasıl tüm bunları bi araya getirdiğin zaman bu adamın bilerek ve şov amaçlı bunu yapmadığı sonucu ortaya çıkabilir. Ama dediğiniz gibi çıkmaya da bilir. Tamamen bakış açısı ve hüsnü zan ile alakalı bir durum.
Makinist arkadaşa da ayrı bir parantez açmak gerek. Başkası olsa dibine kadar girer taciz ederdi. Veya bi harekette bulunurdu. Ama o gayet soğukkanlı bir şekilde bizlerin yapamadığını yapıp ona saygı göstermiş.

Başkalarının vaktini çaldı ibadet ederek diyenler var evet haklısınız ama bir de benim baktığım pencereden baktığınız zaman bilgisiz birinin bunu istemsizce yaptığını çıkarabilirsiniz. Ya da siz en iyisi en iyi bildiğiniz şeyi yapın ve sizin gibi düşünmeyeni gömün.