bugün

28 mayıs 2013 taksim gezi parkı direnişi

Direniş değil, çöküştür.

Bu noktadan sonra yazacaklarım rasyonel ve evrensel düşünce biçimine sahip mantıklı ve zeki insanlaradır.

- Gezi parkının gerçekleştiği hafta 93 bin 178 puanla borsa tarihi rekorunu kırmıştı. 4 yıl boyunca puan bazında bir daha böyle bir başarı gösteremedi. Kaldı ki dolar bazında borsa %40 değer kaybetti ve hala o günlerdeki borsanın durumun 3'te ikisine dahi ulaşabilmiş değiliz.

- Sadece 3 haziranda gün sonunda kayıp yüzde 10'u aştı ve şirketlerin piyasa değeri 63 milyar TL eridi.

- Dolar/TL 1.70-1.80 bandından işlem görüyorken yıl sonuna kadar 2,16'yı aştı ve doların küresel değer kazanımından bağımsız olan TL'nin değer kaybı rüzgarını durduramadık.

- %6,13 olan enflasyon sadece 3 ayda %8.88 oldu.

- Gezi parkı eylemlerınden sonra 1 ay 8 milyar dolarlık sermaye çıkışı gerçekleşti. Sadece borsada işlem gören şirketler 164 milyar dolar zarar etti. Ülkeye toplam maliyetinin 300 milyar doların üzerinde olduğu ifade edildi.

- Olayın hemen ardından ülkede işsizlik %1.6 arttı.

Bu olayı kutlamanın mantığı nedir?

Kaldı ki:

- Darbeden sonra en ufak sesi çıkmayan avrupa ülkeleri temsilcileri toplanıp olaylara destek, hükümete karşı bir karar tasarısını onayladığı eylemlerdir.

- Darbe sonrası protestolara izin vermeyen ülkelerin (Hollanda vs.)kendi ülkelerindeki protesto gösterilerine bakanları seviyesinde destek verdikleri eylemlerdir.

- Çeşitli ülkelerin hükümeti istifaya davet ettiği eylemlerdir.

- PKK'nın, DHKP-C'nin MLKP'nin bilimum terorist odağın, olayın odağında oldukları eylemlerdir.

- Medyada sansasyon yaratmış fotoğraflardaki kahramanların bu ülkenin insanı dahi olmadığının ortaya çıktığı eylemlerdir.

Daha yazılabilecek çok fazla bilgi mevcuttur.

Yorum;
bu millet bir daha böyle marjinal olayların yayılmasına izin vermeyecektir.

--spoiler--
Alıntıdır;

Bir tarafta tomadan gelen suyun önünde bekleyip direnişçilik oynayan ve ilk biber gazında eve kaçan üniversiteli ılık götlüler diğer tarafta tankın altına yatıp arabasını hiç düşünmeden tankın önüne süren adamlar.

Sonucu tahmin etmek zor olmasa gerek.

--spoiler--