bugün

lavaş pizza

Az evvel yapıp afiyetle yediğim pizza türü. Hamurla uğraşacak zaman yoksa evde de tortilla/lavaş (uno olanında lavaş yazmakta) varsa eldeki malzemelerle hızlıca yapıp tüketilesi doyurucu ve tembel işi bir lezzettir. Kendi yaptığım ve beğendiğim tarifini de paylaşayım:

Bir adet tortillayı genişçe bir cam tabağa alıyoruz, üzerine kaynar suyla seyrelttiğimiz domates salçasını sürüp kaşar rendeliyoruz. Tortilla çok ince olduğunran bir kat daha koyup aynı işlemi gerçekleştiriyoruz. Tereyağında kavurduğumuz küp küp doğranmış yarım soğanın üzerine dana kuşbaşı ekliyoruz tuz ve kekikle pişiriyoruz ve tortillaya dağıtıyoruz. Üç dört zeytin, küçük bir domates, üç dört ince dilim sucuk, birkaç dilim yeşil tatlı biberi de üzerine ekliyoruz. Ben az bir miktar beyaz peynir de ekledim, siz eklemeseniz de olur isteğinize göre. Sonra da mikrodalgaya atıp peynirlerin erimesini bekliyoruz ve pizzamız hazır, afiyet olsun.

Kendim yaptım diye demiyorum ama tarifin basitliğine rağmen en az pizzacılarda yediğimiz pizzalar kadar lezzetli oldu, bir şans verin derim.