bugün

bakireliği önemsemeyen erkek

bu tür başlıklara her zaman verdiğim örneği veriyor ve bu bahsi geçen erkeğe hz. muhammed örneğini veriyxorum.

hatırladığım kadarıyla hz. hatice´nin 3. evliliğiydi hz.muhammed´le yaptığı evlilik. ayrıca, öyle evinde kapanmış kocasının eline bakan bir kadın da diildi, ticaretle uğraşan, bilindiği kadarıyla oldukça da zengin bir kadındı. yani bu şu demek- erkeklerle toplantılar falan yapan, onlarla konular üzerinde tartışan, kararlar veren bir kadın olması lazım hatice´nin.

burada 5.yyılda arabistan´da ticaret yaparak zengin olmuş bir kadından bahsediyoruz. her islami kaynak hz.hatice´yi "oldukça varlıklı, ticari başarıları yüzünden zengin olmuş bir kadın" olarak betimler.

günümüz çomarları bugünkü tarihte yani bu bahsettiğim şeyden 1600-1700 yıl sonra böyle bir kadına yaklaşmaktan mutlaka çekinirler. 2 evlilik geçirmiş, üstelik de varlıklı bir kadın.

ve bildiğim kadarıyla hz.muhammed´ten de yaş olarak büyüktü !!

ve gene bildiğim kadarıyla önceki iki evliliğinden çocuğu da yoktu- şimdi çocuğu olmuş olsa, başka, olmamış olsa başka anlamlara gelir.bugünkü türkiye´de de 40 yaşında, çocuksuz bir kadına iyi gözle bakmazlar.bunu da tespit edelim.

5.yyılı bir yana bırak, bugünkü türkiye´de bile daha önce 2 evlilik geçirmiş, varlıklı ve yaş olarak erkekten 5-6 yaş daha büyük bir kadınla bugünkü erkeklerin de evlenmekten çekineceklerini düşünüyorum.

hz. peygamber ise " eşlerimin en hayırlısı şüphesiz hatice´ ydi !!" demiştir. hadis bu da- her yerde geçen hadislerden.

bu entry de burada dursun. belki birileri bundan bi ders alır.