bugün

total war warhammer

kaos savaşçıları denen "op" dengeziler yüzünden bir türlü zevk alamadığım oyun.

son seferinde bretonya ile akayım dedim alemlere. güzel başladım ekonomi iyi, araştırmalarımı çatır çatır yapıyorum, etrafımdaki hiç bir fraksiyon bana elleşmeye cesaret edemiyor. bir ara orman elfleri atarlanacak gibi oldu onlarınde ağzının payını verdim. bütün bretonya krallıklarını tek çatı altın birleştirerek tek ve büyük bretonyayı kurdum. anlayacağınız oyun için herşey istediğim gibi ilerlerken bir den kaos savaşçıları denen elemanlar peydah oldu. ne olduysa da bundan sonra oldu. yok arkadaş o kadar güçlüler ki sen ne kadar iyi olursan ol en ufak şansın yok. ve bu durum oyunu o kadar saçma bir hale sokuyor ki hani her defasında silesim geliyor. şu oyuna verdiğim 180 tl ye acıyorum.

bugüne kadar çeşitli fraksiyonlarla oynamayı denedim, imparatoluk mu dersin cüceler mi dersin. yok arkadaş hepsinin sonu aynı. 200 üncü turne doğru kaos saldırmaya başlıyor ve o dakikadan sonra yapabileceğin hiçbir şey yok. hangi fraksiyon olursan ol elindeki en güçlü savaşçılar bile kaos savaşçılarının karşısında duramıyor. adamlar her şekilde eline veriyor senin.

tamam kabul bu tarz oyunlarda seni zorlayacak canından bezdirecek bazı unsurların olması kadar doğal bir şey yok. aynı zamanda bu seni oyuna bağlamak için bir motiasyon kaynağı ama arkadaş böyle dengesiz bir faktör olamaz. olmaması gerek. çünkü bu durum seni oyuna bağlamak bir yana oyundan soğutan bir hal alıyor zaman içinde. biraz önce bretonya defterini de kapatmış oldum. bir daha sıfırdan başlar mıyım bilmiyorum. çünkü şunu biliyorum ki , ne yaparsam yapayım ömrüm 200 turn olacak.. gerisi yok.

bu satırları okuyup da derdimin dermanını bilen varsa lütfen beni de bilgilendirsin.

onun dışında eğer bu satırları bu oyunu alma aşamasında karar vermenize yardımcı olması açısından okuyorsanız kesinlikle bu oyundan uzak durum. en azından kaos savaşçıları denen fraksiyona acil bir dengeleme olayı gelene kadar bekleyin.