bugün

15 temmuz 2016 darbe girişimi

Yönetim eksikliğinin tartışılmadığı kalkışma girişimi şeysi.

Şimdi ben mesela bir firmada yöneticiyim. Belli işlerin organizasyonunu yapıyorum, sorunsuz şekilde kontrolümde olan süreçlerin yürümesini sağlıyorum. Bu işleri/süreçleri beni oraya koyan kişilere rapor ediyorum. Oldukça basit, hepimizin az çok bildiği bir işleyiş var yani.

Devlet dediğin de benim gibi çalışıyor. Yasama ve yürütme organları var. süreçler yaratıyor ve bunların işlediğinden emin oluyor. Sonra bu süreçlerin sonuçlarını hep birlikte görüyoruz.

Genel olarak soruluyor elbette; "Bunca yıl Gülen'i desteklediniz?" diye. Karşısı da; "kandırmışlar bizi" falan diyor. insanın kandırılmasını anlıyorum mümkündür ama bunca yıl, bir sürü insan yüzlerine yüzlerine yapmayın dedikçe inatlaşarak ilerleyen bir destek var.

Ben kendi işimde böyle bir hata yapsam en iyi ihtimalle o süreci yönetmeme bir daha izin vermezler.

Her şeyi AKP'nin karşısına dikmeye çalışan biri değilim. Yalnız bu bariz şekilde yönetim eksikliği değil de nedir? Bu şekilde kandırılmış bir topluluğun tekrar kandırılmayacağının garantisi nedir?

Bunu konuşmak yerine onlarca yıl bizzat bu devlet tarafından beslenmiş bir topluluğun ülkeyi ele geçirmekten son anda alıkonulmasını kutluyoruz. Bu beni üzüyor yalnız ne yazık ki şaşırtmıyor.

Tabi bunların hepsi darbenin, gerçekten, Gülen tarafından yapıldığını kabul edersek doğru.

Eğer darbeyi, kemalist bir topluluk gerçekleştirdiyse yine sorun var. Bu sefer muhalefet kanadının fraksyonları nasıl da umursamadığını görmüş oluyoruz. Ki ayrıca bu da yönetim eksikliği.

Her halükarda bizi buraya getiren şeyleri konuşmak yerine, yapanların neden bu kadar insafsız olduğu, niçin cehennemde yanacakları ya da bizim ne kadar süper bir millet olduğumuz ve yöneticilerin nasıl da olayı kurtardığından konuşuyoruz.

Konuşmayalım demiyorum tabi, hobi olarak gene konuşalım.