bugün

gülen ülkenin yetiştirdiği değerli bir kıymettir

Meclis tutanaklarına göre 24 Mart 2011 günü TBMM'de 696 Sıra Sayılı Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun Tasarısı ele alınırken bekir bozdağ'ın sarfettiği sözlerdir.

Tam metin şöyle:

BEKiR BOZDAĞ (Yozgat) – Sayın Başkan, değerli milletvekilleri, sataşma vesilesiyle söz aldım. (…) Fethullah Gülen, bu ülkenin yetiştirdiği değerli bir kıymettir. Seversiniz, sevmezsiniz ama değerli bir insandır, bilge bir insandır, bu ülkenin milli ve manevi değerlerine bağlı nesillerin yetişmesi için hizmetini yapıyor, her şeyi de açık.
Devletin denetimi, gözetimi altında açık, her şeyi göz önünde olan…
Yapılan hizmetlere baktığınızda siz bunu, hakkında herhangi bir savcının iddiası, mahkûmiyet kararı olmayan birini ‘Çete' diye itham ederseniz ona karşı da büyük bir haksızlık yaparsınız.
Kendisi burada yok ama çeteden yargılananları çete iddiasıyla soruşturulanları, kovuşturulanları, demokrasiye darbe vurmak isnat ve iddiasıyla yargılananları milletvekili olmak için Meclis'e taşıma gayreti içerisinde olurken, temiz insanları ‘Çete' diye suçlamak kabul edilemez.” (AK PARTi sıralarından alkışlar.)

http://www.sozcu.com.tr/2...ugunun-dusmanlari-729262/