bugün

28 haziran 2016 atatürk havalimanı patlaması

etraf bir anda pis bir duman içinde kalıyor. burnunuzda acı bir barut, yanık kokusu. herkes bağırmaya başlıyor. çığlıklar, ağlamalar, inlemeler... bir yandan kulağınızdaki çınlama devam ederken kendinizi kontrol etmeyi akıl ediyorsunuz. yalnız değilseniz yanınızdakine sarılıyor, onu da bir şekilde kontrol etmeye çalışıyorsunuz. çevrenizdeki insanlar kaçışıyor ama nereye kaçacağınızı dahi bilmiyorsunuz. her yerde kan izleri, taşlar, camlar var... kulağınızdaki çınlamanın yanına bir de siren sesleri ekleniyor. etrafta gördüğünüz insanlar üniformalı olmaya başlıyor. ya eli silahlı özel kuvvetler ya da sağlık ekibi... gözünüzü açtığınızda hastane odasında alıyorsunuz soluğu. oysa ABC123 numaralı uçuşun hazırlıkları devam ediyordu. birilerine bir şeyleri götürmeniz, iletmeniz lazımdı. herkes sevdiğine, evine kavuşsun diye mesai/dinlenme saatlerini görmeden çalıştığınız o koskoca terminal şimdi bir film sahnesinden farksız.

ertesi gün orada bir şey yaşanmamış gibi işine gidenler ise yüreklerindeki burukluğa rağmen gülümsemek zorunda kaldılar. insanları yine bir yerden alıp başka bir yere götürdüler. belki sevdiklerine, belki sevdiklerinden uzağa; kimbilir!

yaşananları defalarca kez okuyan birisi olarak, her terminalden girişimde gözümün önüne getirmeye çalışıyorum. ne kadar da unutkan ne kadar da vurdumduymaz bir millet olmuşuz meğerse.

döndük dolaştık bir şekilde dış hatlara çıktık. olay yerini fark ettiğim anda kanım dondu, tüylerim diken diken oldu. gözlerim doldu ama tuttum. oradaki insanların hiçbiri ölmeyi hak etmeden toprak oldular. hepsi gülümsemeleriyle anıldılar. onlar fotoğraflarında öyle güzel gülümserlerken benim gözyaşı dökmem olmazdı diye geçirdim içimden. çoğu bir uçağın peşinden bakakalan havacılık aşığı insanlardı. öyle olmasa yapamazlardı işlerini. ne mutlu ki olaydan sonra, o halde bile işine giderek, gülümsemeye çalışan insanlarla birlikte çalışıyoruz.

ben her terminalden girişimde hatırlıyorum sizleri. her seferinde sizler için tekrar dua ediyorum. nur içinde yatın güzel insanlar.