bugün

game of thrones

--spoiler--
* şimdi parça parça gidecek olursak euron greyjon hızlı bir giriş yapmış olmasına rağmen nal toplayacaktır belli oldu. çünkü dayaners'in yanına başta gidip yardım etse bile ejderha annesi o kadar kolay lokma değildir. bir milyon tane gemi verse o gemilerle tek tek sevişir ama bu herife vermez. esostaki zengin ailelerinin tekliflerini geri çevirdi. bu tuzlama yapılmış kişiye direk vermez zannımca

* ikincisi jon'un ordusu toparlanmaya çalışıyor. kabileler değil ben theon'dan bahsediyorum. yara doğru olanı yaptı topuklamakla ama ne kadar denizde takılacaklar. game of thorones bu gerçi bi gene 2 sezon takılırlar ama en sonunda jon'a destek olacaklar demir adalar karşılığında. jon kabul etmez hatta üstlerine gider siktir eder bu theon'u ama sansa'ya yaptığı son dakka yardımları yüzünden jon'a baskın bir şekilde istediğinin diretir.

* sansa sanki kendi tahta oturmak istiyormuşcasına bi hava yaratıyor (e hakkıda sonuçta stark olan o) ama bi yandan da jon'u aşırı benimsemiş durumda. babasınınkine benzer bir pelerin dikmesinden belli ona verdiği misyon ama kışyarı lordu ben olucam havasını da yaratıyor alttan alta. neyse starklarda böyle bişey görmek isticeğimizi sanmam ama sansa için önemli bir durum daha ortaya çıkıyor ki jon-ramsay savaşının sembolü sansa oldu çıktı. lyanna halası gibi oda bu savaşla anılacak gibi

* ne yapacağını en çok merak ettiğim adam bran; tamam eleman sana el verdi ve sen üç gözlü kuzgun oldun eyvallahta bundan sonra ne yapacaksın? nereye gideceksin? sende jon'a katılacaksın sanırım bunun kaçarı yok (ha anasını öğren öyle git yanına) muhtemelen gittiğinde jon kara kalede olmaz bi bekler onu ama bakalım. (size jon'un ordusu toplanıyor derken bundan bahsediyordum).

* brienne'nin davos (her ne kadar iyi bir adamda olsa) ve kızıl büyücüye bakış açısı cidden iyi idi. hani dizilerde vardır ya iki bölüm önce kanlı bıçaklı sonra kardeş, işte bu algı olmadığı için seviyorum bu diziyi (bi sansa ve theon arasında böyle olmamıştı)

* varys uzun zaman sonra tyrion'un gölgesinden çıkarak iyi bir çıkış yaptı. çok fazla yancıydı bu iyi oldu bence ha göt oldu evet ama gelişimi için bence önemli bi göt oluştu.

* ve yazmamak için kendimi kastığım, sona attığım ulan, ulan yazmasam mı acaba dediğim, sonra bu bir 6x5 değerlendirmesi olmazki diye diyerek yazmak zorunda olduğum kısım. ulan cümleye başlamak için bile uzatıyorum ki o ismi yazmayayım. hodor; la olm sen ne yaptın lan böyle, hayır senin hikayen altınan nasıl böyle birşey çıkar nasıl yıkar lan böyle şahsımı, olm bu lordların, kralların, efsanelerin, kahramanların, ejderhaların hikayesi sen nerden çıktın böyle. altı üstü bi kahya gibi bişeydin lan, la olm krallar arasında özürlü bir arkadaştın, sözlük ahalisinin got hakkında espri yapmaya çabalamaları üzerinden onlara malzeme olandın. olm nasıl bir insan on yıllarca ölümüne hazırlanır lan. sadece bir anda bir eşikte durmak için, ölümle yaşam arasında nasıl büyük bir yolculuğa çıkar. ned bilmiyordu idam edileceğini yada robb ihanete uğrayacağını ama sen hayatın boyunca o kapıyı biliyordun. valla çok içlendim. artık yapmazlar dedik ama yine harcadılar bizi. barış için winterfell'den daha kaç yiğitin kanı gerekir sorarım bu senaristlere.
--spoiler--
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar