bugün

kitapları insanlara tercih etmek

ortak realitede bir araya gelinen ve iletişim kurulabilen insanların, iletişim kurma işlemini "düşünmeden konuşmak" yönünde seçtiklerini farz eden kişilerce gerçekleştirilen eylemdir.

kitaplarda bulunan ve beyan edilen durumlar; revize edilebilir, daha anlaşılabilir formlara sokulabilir, eksik kalınan ya da sonu gelmeyen cümlelerden uzak, gündelik konuşma diline oranla daha akıcı ve çok farklı kültürleri bir arada, bir uyum içerisinde sunduğu için tercih edilmektedir. (tabii ki konuya hakim olmayan çevirmenlerin, felsefe kitaplarını tercüme ederek piyasaya sürmesi, bu avantajları ortadan kaldırmaktadır)

kitapları insanlara tercih etme önermesini sunan kişi, en temelinde, banel bir hayattan kurtularak, bir ütopik/distopik dünya arayışında olan kişilerdendir. kendisini bu yönde alıştırırsa, sosyal alanlarda gerçekleşen muhabbetlere katılamama sorunu dahi yaşayabilir. (böyle devam ederse, yeni trend hastalığımız "şizoidlik" olacaktır)

not: Mevlana'nın dediği gibi; “Tıpkı bir pergel gibi”, bir ayağım şeraitte, öteki ayağımla bütün kâinatı dolaşırım.” (şerait ortak realite ise bütün kainattan kasıt ütopyalar ve distopyalar olmasın...)
güncel Önemli Başlıklar