bugün

sony

ARTIK yavaş yavaş erimeye başlamış ve bir çok açıdan sıkıntıda olan markadır. en yüksekten aşağıya doğru inmesinin sebebi, çalışanlarının ve mühendislerinin rakipleri inanılmaz hızla gelişirken ar-ge ve inovasyon konusunda çalışmayıp göt büyütmesidir.

edit: neden mi diye soran var hala. oha amk.

vaio serisi artık üretilmiyor.
z serisi telefonlar artık üretilmiyor. ve telefon konusunda bazı sorunlarının olduğu ortaya çıktı.
tv arayüzleri ve teknolojileri çok geride kaldı. artık kimse sony den tv paneli almıyor. grundig hariç...

müzik ve eğlence için çıkardıkları kulaklık, player, dvd gibi teknolojileri hala utanmadan satıyorlar. oysa bunlar bu teknolojileri ile kullanılması imkansız ürünlerdir.

playstation hacklenmesi olayı hala kapanmamış ve sony playstation 4 te söz verdiği teknoloji ve arayüzü hala yerine getirmemiştir. bazı oyunlarda 16 megabitten daha yüksek internet hızı olanlar dahi sağlıklı bir şekilde xbox gibi multiplayer oyun oynayamıyorlar. sebebi de sony nin internet bağlantısı ile teknolojisini iyi entegre edememesidir. örnek vermek gerekirse 16 megabit internet hızı olan bir kişi, playstation serverlarından dolayı bu hızını çok daha az görüyor. mesela 6megabit. bundan dolayı da ortaya sağlıklı ve sorunsuz bir oyun deneyimi çıkmıyor. google dns girmeniz ya da playstation ın dns adresini değiştirmeniz çare gerektirmiyor. (bir çözümünü ben buldum ama) yine de bu sorun bir çok kullanıcı da var.

ama aslında bana sorarsanız oyun konsolu konusunda şu anda her ikisi de olan xbox ve playstation da güzel değil... neyse.

tahminime göre sony 10 sene sonra yeri ancak mobil oyunlar, playstation ve bazı kulaklıklarda adını görürsünüz. sonra da erir gider. küçülmeye giderler. hisseleri de ucuza gider... daha sonra da bir şirket bunu satın alır gibi duruyor. eğer ciddi bir atılım yapmazlarsa... ki yapsalarda pc üretmeyi durduran firmadan zaten yarar gelmez bana göre.

herneyse ya. batarsa batsın bananeyse amk iki saat yazdım. batarsa sikime, batmazsa ekime.