bugün

2016 btö operasyonları

Azımsanmayacak sayıda şehitler verdiğimiz operasyonlardır. Sayısal olarak şehit edilen bir askere/polise karşı on PKK'lının öldürüldüğü söylensede bu durumu değiştirmemektedir. Asker ve polisin değeri on değil daha fazla PKK'lı ile eşdeğer kabul edilemez.
Şehitlerin çok olduğunu belirtmenin sebebi; devletin elindeki imkanları kullanılmamasından ötürüdür. Sivil hassasiyet ayağına asker ve polis ölüme gönderilmektedir. Operasyon sonrası yıkılıp yenisi yapılacak eve gönderilen polisleri/askerleri şehit vermekteyiz. Bunun yerine evin içinde sivil olma ilgilisine karşı uyarı yapılıp sonrasında ev imha edilebilir.
Operasyonlardaki bir diğer sıkıntı ise duvar yazılarıdır. Güvenlik güçlerinin bir yerlere yazılar yazıp fotoğraf çekmesi anormal bir durum olarak görünmektedir. Nasıl bir teşkilat bu derece başıboş hareketlere yönelebilmektedir bilinmez. Psikolojik baskı maksatlı olduğunu düşünsek; faydadan çok zararının olduğu ortaya çıkar. Teröristlerin karşısında duvar yazısı yazan bir asker/polis tuhaf kaçmaktadır. Psikolojik baskı gücü siyasilerin elindedir ve kullanılmamaktadır.