bugün

star wars episode vii the force awakens

malum ortamlarda az önce indirdiğim filmdir ki, iyisi ile kötüsü ile değerlemeye geçebilirim.

--- spoiler ---

iyi yönleri;

* kesinlikle 1-2-3'den daha iyi bir film olmuş bakmayın siz milletin böyle atıp tuttuğuna. filmin havası kesinlikle bir 4-5-6 gibi tempo felan zaman zaman andırıyor.

* görsel açıdan çok çok iyi zaten ki star wars filmlerinin en iyi özelliği bu

* 4-5-6'da ilk üç filmin havasından uzaklaşılmıştı, burda bildiğin o havayı daha çok hissettim.

* han solo kendinden beklenen bir performans sergiledi.

* film sonunda rey ve ren'in kapışma sahnesi kesinlikle 3. film sonundaki anakin ve obi van kapışmasından daha iyi. orda saf bir abartı vardı.

* uzun zamandır beklendiği için kimsenin tatmin olmaması normal, yani bu filmin hem inanılmaz bir kurgusu olsun, hem sanata göz kırpsın, hem çocuklarda izleye bilsin felan fişman.

kötü yönleri;

* finn'in ren kylo'ya kılıç çekmesi, hayır sen kim köpeksin. güç müç hikaye yani demek istiyor. kesinlikle çok kötü bir şekilde atlanan kısım. gücü olmayan bir kişi kylo'nun karşısında hiç şansı olmamalı idi. bildiğin göze battı

* 2.si kötü karekterler. lord vader tam anlamı ile karizma idi, iyi karekterleden çok çok daha iyi ve karizma idi, palpatine de onun gerçekten hocası gibiydi ki 1-2-3 filmlerindeki kötüler de buna dahil. onları geç yoda gibi bir daşşağı boyundan büyük bir karekter vardı, ben bu filmi izlemeden önce de yoda ve vader'ı biliyordum ama luke'un adını bile duymamıştım. bu anlamda filmde bir karizma eksikliği var, yoda hariç iyi karakterler ilk filmdekiler gibi olsalar da kötüler bildiğin çok zayıf kalıyor. kylo sadece bir özenti gibi duruyor. hele kylo'nun akıl hocası tam bir felaket, iğreti ve boş duruyor.

* son mesele de güç meselesi; rey karekterinin kendi kendine içinde ki gücü keşfetmesi çok saçma, çocukken eğitim alsa bile saçma. anakin bile kaç bölüm eğitimini aldı bu işin, luke'ta öyle ama rey bildiğin annelik içgüdüsü gibi içinden gücün iyi kısmını çekti çıkardı.
--- spoiler ---

neyse velhasıl kelam eksiği gediği olsa da eğlenceli bir filmdir. izlenilesidir
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar