bugün

zeyd in karısının hz muhammed ile evlenmesi

ateistlerin yine forumlardan arak bilgilerle ve içeriğini bilmeden üşüştükleri başlık. Zeyd'in bahsi geçen eşinin ismi Zeyneb binti Huveyze'dır. Zeyd eşini kendi boşamak istemiş ve peygamber bunun nedenini sormuş. Zeyd anlaşamadıklarını ve sürekli sorun yaşadığını belirtmiştir. Sevgili ateistler aynı kaynaklarda bunlarda yazıyor neden bu kısımdan bahsetmiyorsunuz da cımbızla ayıklama yoluna gidiyorsunuz diye sormak lazım bazı konularda.

Neyse devam edelim; Bunun üzerine Zeyd eşini boşar. Zeyneb binti Huveyze Bedir savaşında bizzat savaşmış ve islam'a emekleri geçen bir kadındı. Bunun üzerine peygamber kendisini sadece nikahına alıp sahip çıkmıştır. Aynı evde bile yaşamadıkları rivayet olunur aynı kaynaklarda. Akıl var mantık var, zevk için yapmak istese bu işin pekala üstünü örtebilirdi. Ruhunuz dahi duymazdı. Ama bu ayet ile sabitlenmiş bir mesele. Dönemin kaynakları peygamberin bahsi geçen evliliği hiç istemediğinden bahsetmektedir.

Zeyd'in gittiği malum savaşa gelince. Aynı savaşa islam ordusunun en iyi kumandanı Halid bin Velid'te gönderildi. O da mı ölüme gönderildi o zaman? Kaldı ki kazandıkları bir savaş bu savaş. Azıcık detaytlı araştırın, azıcık. Tabi biz çok biliriz, en iyi biz biliriz tarzında ki kibirli kafadan kurtulabilirseniz.