bugün

islamın olduğu her yerde acı olması

islam'a has bir şey değildir aslında. şimdiki orta doğunun içler acısı halini bundan 500-600 yıl önce batı yaşıyordu. sıkı hristiyan şeriatı ve skolastik düşünce; insanların canlı canlı yakıldığı, hurafelerin bilimin önüne geçtiği, kanlı mezhep savaşlarının ve haçlı seferi saçmalıklarının yaşandığı fakir ve geri kalmış bir avrupa yarattı.

düşünürler böyle olmaz aga diyerek reform hareketini başlattı ve laikliği icat etti. böylece biraz da olsa yaşanabilir bir dünyaya ilk adım atılmış oldu. ha vatikan denen ucubenin yıkıldığı ve papa denen soytarının yok edildiği zaman daha iyi şeyler olacak ama dursun şimdilik onun da zamanı gelecek.

uzun lafın kısası: aynısı orta doğu da yaparsa sorun çözülür bu kadar basit; ama ne gariptir bazı mallar var ki hala sorunun islamın tam anlamıyla yaşanamıyor olması olduğunu sanıyor bilakis orta doğu gerçek islam'ı yaşıyor gerçek islam bu ışid el kaide türevleri. kan ve vahşet dininin barış sevgi ve huzur getirmesi olanaksız, zaten orta doğu ve geri kalmış islam coğrafyası buna bizzati örnektir.