bugün

dinozorlar ölmeseydi evrim nasıl bir yol izlerdi

Memeliler hiç gelişmez ve değil insan, bildiğimiz birçok hayvan ortaya çıkmazdı. En iyi ihtimalle memeli gelişimi milyonlarca yıl sekteye uğrardı.

Büyük ihtimalle dinazorlar değişen dünyaya uyum sağlamak için küçülür ve günümüzdeki kuşlar gibi sıcakkanlı olurdu.

Şuanki türevleri olan kuş türlerinin bazılarının iyi bir zekaya ya da alet kullanma yeteneğine sahip olması (bkz: papağangiller) (bkz: karga) dinazorların da yaşasalar ilkel aletler icat edebileceklerini gösterir. hatta ateşi ve yemeklerini pişirmeyi keşfetmeleri hızlı bir ilerlemenin kapılarını açabilirdi.

Bu aşamaları sorunsuz atlatıktan sonra, Tabiki insanın yumurtlayan versiyonları gibi bir şey olmazlardı ama günümüzdeki insanların yaptığı birçok şeyi yapmış olurlardı. Bilimle ilgilenen, teknolojiyi kullanan, dünyanın kaynaklarından yararlanan, yerleşim yerleri hatta devletler kuran, haliyle savaşan, ihtiyaçları artmış modern dinazorlar.

ilk ortaya çıkmasından itibaren sadece üç milyon yıl geçmiş olan insanın bile şuan Dünya'da yeri garanti değilken, modern dinazorlar dünyadan çoktan göçmüş olurdu. Çıkan bir Savaş, kontrolsüz nüfus ya da onların sebep olduğu bir küresel ısınma benzeri bir doğa felaketi sonucu ya soyları tükenir ya da dünyayı terkederlerdi.

Dinazorlar da ilk primat gibi birçok dala ayrılarak evrimleşirdi. günümüzdeki sürüngen ve kuşları andıran Daha ilkel dinazorlar da olurdu.

Tabi "madem biz sürüngenden geldik, sürüngenler hala niye sürüngen? " diye dahice sorular soran, zeka küpü dinazorlar da olurdu.