bugün

njoy sports club

aslen profilo alışveriş merkezinin -2'inci katında bulunan ve sanırım 1-2 yıl önce beylikdüzü'nde bir şube daha açmış olan "local" spor salonu. "local" tanımından kastım, merdiven altı spor salonlarından biri olması anlamına gelmiyor elbet, ancak hizmet kalitesi itibariyle hillside veya macfit gibi kurumsal spor salonlarının çok gerisinde kaldığını da belirtmek lazım.

beylikdüzü şubesini bilmem, ama mecidiyeköy şubesine yazılmayı düşünenler için nacizane görüşlerim şöyle;

öncelikle üyelik fiyatlarının uygun olduğu söylenebilir. hele hele ağzı laf yapan, cazgır bir tipseniz hunharca pazarlık yapıp 1 yıllık üyelik fiyatını 1.000 - 1.200 bantlarına kadar çekebilirsiniz. açıkçası ben de vakt-i zamanında üyelik fiyatlarına ve evime çok yakın olmasına kanıp üye olmuştum. ancak şimdilerde spor salonlarına olan talep arttığından tüm spor salonları "sürümden kazanırız" mantığıyla fiyatlarını düşürdüler. yani şimdiki aklım olsa kesenin ağzını biraz daha açıp daha kaliteli bir spor salonuna üye olabilirdim.

peki burasının ne gibi sıkıntıları var derseniz; bir kere çok ciddi bir havalandırma sıkıntısı mevcut. özellikle yoğunluğun fazla olduğu saatlerde soyunma oldaları baya baya ter kokuyor.

ikincisi çok kalabalık ve müşteri kitlesi biraz sıkıntılı... özellikle hafta içi akşam 7-9 arası mahşeri bir kalabalık oluyor. her alet için küçük küçük sıralar bekliyorsunuz. boş koşu bandı bulmak zaten imkansız. bir de spor aletlerinden bağımsız olarak içeride boş boş dolaşıp geyik yapan, hatunlara yürüyen, rahatsız edici bir kitle var. normalde bu kitle içerisinde spor yapmaya çalışan hatunların bu durumdan şikayetçi olması gerekirken onlar da taytlı popolarına odaklanan bu ilgiyle iyice coşuyorlar. "squat'a falan gerek yok. hatta bu spor salonuna yazıldığımdan beri g*tü iyice büyüttüm, ama erkekler etrafımda fır dönüyor." diyip basıyorlar kahkahayı. sonrasında hemen "haftasonu belgrad ormanında koşuya gidelim" başlıklı organizasyonlar yapılıyor. haftasonu paylaşılan fotoğraflardan bu organizasyonun dev bir pikniğe veya mangal partisine dönüştüğünü görüyorsunuz... böyle ilginç kafalar yani...

bir süre öncesine kadar personal trainer'lar da bu güruha dahildi fakat sanırım bu konuda uyarıldılar. zira bir süredir yanlarına gidip bir şey sormadığınız sürece içeride etliye sütlüye dokumadan boş boş geziyorlar. bir kaç kere ne tepki vereceklerini merak edip tam önlerinde yanlış yunluş hareketler yaparak çalıştım. birisi de "ya yok o öyle yapılmaz" demedi.

tüm bunlar bir yana, eğer işiniz itibariyle gündüz saatlerinde müsaitseniz veya haftasonlarınızı spor salonunda geçirmeyi planlıyorsanız njoy sizin için ideal olabilir. zira bu saatlerde içerisi bom boş oluyor. eee fiyatlar da fena değil. bir de yakınlarda bir yerlerde oturuyorsanız mantıklı bir seçim olabilir. aksi takdirde biraz daha para harcayıp eli yüzü düzgün bir spor salonuna gitmekte fayda var...