bugün

ipad air 2

hoparlör sorunu olan tabletimsi.

evet sevgili sözlük, internetten bu cihazı sipariş ettik, hayatımda ilk ios deneyimim olacaktı, akşam tableti kutudan çıkardım, gerekli ayarları yaptım, online bir film açtım. ama o da ne, sesi biraz açınca tablet zangır zangır titriyor, dahası ses çok tiz geliyor. sesi yükselttikçe konuşmalar zor anlaşılıyor. hd birkaç klip açtım onda da durum aynı. hoparlörleri elimle kapatırsam ses biraz düzeliyor ama o zaman da kalınlaşıyor. haporlörler açıkta olunca sesin cızırtısı ve tizliği insanı çok rahatsız ediyor. tablet, haporlörden gelen sesten dolayı kesintisiz olarak sürekli titriyor. ellerin uyuşur karıncalaşır ya aynı öyle. 1 saat kullanıp tableti kutusuna koydum, iade için alışveriş sitesine kayıt açtım.

Eşşek kafam, zengin bebesi gibi ipade heveslenirsen olacağı bu. ipad kullananlar da bu berbat durumun farkında ama, sanki tarikata girmişler ve şeyhlerine toz kondurmayacaklar ya "titreşime alıştım, hatta sonradan güzel bile gelmeye başladı" diyorlar. Ulan alet her an elektrik çarpıyor gibi titriyor, son sese getirince seslerin şaftı kayıyor, ama ipad tarikatının müritleri hala cihazı normal buluyor. Neymiş, apple store varmış, uygulama zenginmiş, neymiş ios kararlı sürümmüş. Lan biraz film izleyim, biraz da forumlarda takılayım diye aldım şu mereti, yatakta uzanırken belgesel izleyelim, bilgisayarın başına çakılmayalım diye hayal ettik, on dakka bile video izlemeye kulaklarım dayanmadı. Elim karıncalaştı.

300 TL civarı Kipa'dan aldım dandik bir tablet vardı, dokunmatiği bile düzgün algılamıyordu, o tabletin bile sesi bundan daha mantıklı ve net çıkıyordu amk.