bugün

ermeni soykırımı

ermeniler rusların gazına geldi, sonra ayaklandılar, türklere saldırdılar bizde onları sürdük..
bu kadar basit mi bu olayı açıklamak? ermeniler niye ayaklandı? ermenileri sürerken yoldaki çerkes ve kürt çetelerine bir yaptırım uygulandı mı? sağ kalıp kurtulan ermenilerin mal varlıkları kimler tarafından gasp edildi? bugün hala anadoluda ermeni olduğunu gizleyen ve hatta bilmeyen kaç bin insan var?

bu tartışma asla çözülemeyecek bir tartışma, sözde? özde?
bir kere devlet arşivlerinin açıldığı masalına inanılmamalı, açılan bir arşiv yok. o dönemin haritalarına ulaşabilmek için bile aylarca kabul beklemek gerektiğini kaçımız biliyoruz? açılan arşivlerin hiç dokunulmadan, imha edilmeden bugünlere gelebildiğini kim bize garanti ediyor?

ne türk tarafı bunun bir soykırım olduğunu kabul edecek ne de ermeni tarafı bu iddiadan vazgeçecek. öldürülen ve ölen yüzbinlerce ermeni ve türk varken bu iddialardan vazgeçilmesini beklemiyoruz sanırım.

bu konuda çok fazla ve çok yönlü kaynak araştırmış biri olarak şunu söyleyebilirim; kimse ermenilerin öldürüldüğünü inkar etmiyor, bugun türk tarafının yaptığı savunma, "önce onlar başlattı" ve "ölen ermeni sayısı fazla ama 1,5 milyon değil" şeklinde. komik duruyor değil mi?

ermeni tarafı ise herkes çok masumdu durduk yere geldiler bizi sürdüler masalını anlatıyor, buda çok komik sanki..

sonuç olarak 1915 bir başlangıç değil bir bitiştir, o tarihe kadar zaten onbinlerce ermeni öldürülmüş, bir o kadarı da sürülmüştü. 1915te son darbe vuruldu.. bunun adının soykırım olması veya olmaması yüzbinlerce insanın öldürülmesini meşru kılmaz, kılmamalı..