bugün

sultan galiyev

goruslerim adli makale dizisinden:

'bu ülkede olup bitenler, çilekeş türk ulusunun en azılı düşmanlarınca dahi yakından bilinmektedir. bu ülkede yeni baştan sağlıklı bir ulusal canlanma süreci yaşanmaktadır. bu sürece inanmayanlar veya kuşku ile bakanlar, sonuçlarını kendi içlerinde denemiş oldular. türkiyenin ulusal kalkınmasına gönül vermiş olan türk işçi ve köylülerinin, ilerici türk aydınlarının süngüleri, gereken kişilere gereken dersleri vererek nasıl düşünmek gerektiğini öğrettiler.

eğer, 400 yıl önce rus çarları, kazanı, kuzey türklüğünün bu kalesini düşürmeyi ve yalnız tatar savaşçılarının cesetleri üzerinden geçerek doğuya doğru ilerlemeyi başarmışlarsa, bugün için de batı avrupalı emperyalistler yine doğuya doğru kendilerine yol açabilmek için güney türkleri -osmanlıları- yenmek zorundalar. batılı halkların doğuya yayılmaları öncesinde, türkiye, onların çılgınca saldırılarına maruz kalmadı mı?..

batılı halklar, asya ve afrikadaki durumu gerçek anlamda kontrol altına alabilmek için türk-osmanlı savaşçılarının cesetlerinin üzerinden geçmek zorundalar... türkleri zayıflatmak; balkanları, mısırı, arabistanı, mezopotamyayı türklerin ellerinden almak için avrupa yüzyıllar boyunca mücadele vermek zorunda kaldı. avrupalı hükümdarlara türkiyeyi sindirmek kısmet olamadı. olamayacaktır da... türkiye yaşıyor ve yaşayacaktır. türkiye, yalnızca kendisi yaşamakla yetinmeyecek ve avrupa tarafından zorla kopartılmış olan kendi eski parçalarına ve geri kalan tüm ortadoğuya da hayat verecektir.'