bugün

ergenekon

soğuk savaş döneminde doğu bloğundan esen rüzgarların etkilerini bertaraf etmek maksadıyla her ülkede olduğu gibi türkiye'de de devlet eliyle oluşturulmuş olan ve daha sonraları "milliyetçi" kisve altında kendi hiyerarşilerini oluşturarak 12 eylül ve 28 şubat artıkları ve suni kahramanlarla da güclenen, susurluk olayi ile kendini "kazara" ifsa ettiginde donemin basbakani necmettin erbakanin "fasa fiso" deyip gecistirdigi(!) ve basbakan yardimcisi tansu cillerin, "devletin cete ilan edilmesi turkiye nin savunma refleksini zayiflatiyor" diyerek sahiplendigi, onlarca suikast, bombali saldirinin faili paramiliter örgüt ve bu örgüte yönelik yapılan operasyonun adı..

ayni zamandan bu orgut yakin tarihte darbe girisimi icin zemin hazirlamak istemis, bunun icin cesitli mitingler duzenlemis, duzenletmis ve provoke etmistir..

makro ayağını, özerkliği ve gayri resmi dokunulmazlığı olan devlet unsurlarının oluşturduğu bu yapılanmanın diğer ayaklarını siyasi kuruluşlar, bürokrasi, istihbarat birimleri, güvenlik güçleri ve iş dünyası oluşturuyor..çünkü emekli maaşıyla geçinen birilerinin selamiyla iş yapılamaz bu ülkede..hal böyleyken yapılması gereken operasyon 8 ay gecikiyor.bize de buna da şükür demek kalıyor..

gecikmeli de olsa başlatılan operasyonda bazı ruganlar tozlanacak elbette ve tozlardan kurtulmak için ayaklar yere vuracaktır mutlaka..koro yerini alsın..ses veriyorum..

cıktık acık alınlaaaaaaa

tozlu sayfalardan cikan edit: mehmet akif ersoy "tarihi tekerrur diye tarif ediyorlar;/hic ibret alinsaydi, tekerrur mu ederdi?" derken optimist bir yorum getirirken nereden bilecekti yureklerin aslinda topluca vurmadigini..ki o yureksizler tarihi tekerrur ettirmek icin ibret alirlar..

seyh said isyaninin ikinci adami, isyanin tesvikcisi ve idarecisi, ayni zamanda seyh said'i silahla tehdit ederek teslim alan kisiyi yani emekli binbasi kasim'i ibret almis bazilari..her halukarda tarih tekerrurden ibaret..

(bkz: seyh said ayaklanmasi)
(bkz: binbasi kasim)
(bkz: menemen olayi)
(bkz: 31 mart vakasi)