bugün

türk milliyetçiliği

yeryüzünde yaşayan bütün milliyetçilerden zerre kadar bir farkı olmayan, kendi topraklarında doğan insanları, bir kaç kilometre ötede doğan insanlardan o ya da bu sebeple üstün tutmaya çalışan bir ortaçağ hatta daha da ileri gidersek bir barbarlık çağına ait olan ilkel duyguların, düşünme kapasitesi düşük, doğuştan iq ları 45-50 civarında dolaşan insanlardaki tezahürü.

vatan sevgisi ayrıdır, kutsaldır. her insan vatanını sevmeye mecburdur. bunu vatanından önce kendisi için yapmaladır zaten, çünkü insan vatanını sevmiyorsa, bireysel olarak ele alırsak, "sevmediği bir ülkede yaşayan insan" olacaktır. bunu da kimse istemez. milliyetçilik yapacaksan, ihracat rakamlarını katlayacaksın, eğitim düzeyini arttıracaksın, şehirlerin düzenli, güzel ve güvenli olacak, yolların köprülerin parkların derelerin tertemiz olacak, insan haklarına ve evrensel değerlere saygılı olacaksın, rüşvet, adam kayırma, torpilcilik silinmiş olacak, her gelen parti kafasına göre at koşturup bütünadamlarını işe yerleştirip diğerlerini sürüp kadrolaşmayacak, bilimde teknolojide ileri gideceksin, sporda başarılı olacaksın, kültüre sanata sanatçıya değer vereceksin, üretecek ve düşüneceksin. o zaman çıkarsın elin karşısına dersin ki bende bunlar bunlar var senin elini görelim! orda alırsın işte o topraklarda doğmuş olmanın hazzını, tatminini.

ama senin bunlardan haberin bile yok, çünkü okumuyorsun, öğrenmeye kapalısın, araştırmıyor merak da etmiyorsun. ezan bayrak namus aldatmacasına inanığ oylarını çakallara verip kendini süründürtüyorsun. halklar hakettikleri gibi yönetilir gerçeğini teğet geçtim, sen kendi haklarından habersizsin. senden ve ömründen çalınanlardan. bir yunan genci ile bir türk gencinin 25 yaşına geldiğinde önünde duran olanaklardan da haberin yok. umursamıyorsun da. ki en tehlikelisi de bu.

öyle osmanlı edebiyatıyla, turan geyiğiyle, takım elbise giyip racon kesmelerle, milliyetçilik yapmıyorsun, vatan hainliği yapıyorsun, çünkü bu davranışların ülkeye zarar veriyor. anlamadın di mi?