bugün

üniversite öğrencilerinden tiksinmek

kıskanma falan değildir. üniversiteye giden öğrenci de bal gibi tiksinebilir.

birincisi öyle sanıldığı gibi ağırbaşlı ergenlikten çıkmış. ilişkileri veya işleri ciddi düzeyde yürütebilecek kıvamda sanıldıkları koca bir yalan. liseden çıkan soluğu üniversitede almış. hedefi de yok sırf ortam olsun diye gelmiş dangalak. hele birde fiziksel olarak küçük gösterenler var ki hiç sormayın. dedik ya liseden çıkan fırlamış gelmiş diye sen sanıyorsun ki düzeyli arkadaşlık yapabileceğin ya da ne bileyim farklı konulardan hayatın biraz reel kısmından tutunmaya çalışabileceğin kişiler arıyorsun ama adamlar sınıfta uzun eşşek oynuyor amk.

ikinci tespit ettiğim araban yoksa gün içinde çok değişik insanla tanışıyorsun. otobüste tek boş yer var orda da kız oturuyor. mecbur gidip oturuyorsun. ulan kız öyle bir tribe giriyor ki kaşlarını çatıyor. üff falan diyor. saçını falan düzlüyor yani bana o psikolojiyi hissettiriyor. durduk yere aşağılanma kompleksine giriyorum. kızın yüzüne baksan sıradan bir kezban. hatta tip olarak yanıma bile yakışmaz. attığı trip adriana lima. aynı şekilde sınıfta, bahçede sizin isteğiniz dışında mecbur yan yana olmak zorunda kaldığınız kızlar sürekli bu moddalar. dikkatimi çeken iyi bir nokta da uzun boylu güzel kızlar hiç böyle tribe girmiyor. onlar daha sıcakkanlı. asıl daha güzel oldukları için onların öyle davranması lazım ama hep nerde cüce sıradan bir tip var kendini dünya güzeli sanıyor. işte bu tam tiksinilcek durum.

sigara içmeyenlerin sayısı % 5 falan. iki konuşalım muhabbet edelim diyorsun hemen sigara yakıyorlar. içmeyene hayret edenler var. birde para kalmadı triplerine giriyorlar o kadar içersen tabi kalmaz dürzük.

aslında liseden pek farkı yok. tek farkı lise daha samimi ortam canını sıkan biri olsa bile iki kakara makara olay tatlıya bağlanıyor. burda herkes en iyi ben bilirim. en iyisi benim, en iyi siyaseti ben yaparım, en iyi kızı ben götürürüm, en iyi ben giyinirim modunda.

ailesine sinirlenip saçını kısa kestiren kızın hunharca ağlayıp tribe girdiğinden tutunda, adam gibi türkçe kelimelerimizin sağdan soldan duyulan twitter ağzıyla konuşulması mı.. sağı solu eleştirip o eleştirdiklerinin bin katını kendisi yapan mı.. günlük sevgili değiştirip insanlar çok sahte diye dert yanan mı ohooo uzar gider.