10 ekim 2015 ankara barış mitinginde patlama

Bir ülkücü olarak yazıyorum.

bilinmesi gerekenler var öncelikle. Bu miting evet direkt hdp nin değildi ama alanda bulunanların % 90'ı hdp ye yani dolaylı yoldan pkk ya oy veren insanlardı.

ikincisi; dünyada rastgele insanları öldüren ruh hastaları hariç, her cinayetin fâili bellidir. Yaşanan bir ölümden en çok kim fayda sağlıyorsa fâil odur. Akp olamaz, kendi bacağına sıkmak olur. Chp ve mhp zaten olamaz. Tıpkı Diyarbakır patlaması gibi bu patlama hdp ye oy olarak dönecektir. Bu yüzden bu patlanaya sinirlenip hdp ye oy vermek gibi bir gaza gelmeyin.

Bu patlama elbetteki pkk kaynaklı ama pkk bu kadarını tek başına kurgulayacak kadar zeki ve komplike bir örgüt değil. Türkiyenin iç karışıklık yaşamasını isteyen bir kamyon küresel güç de bu konsorsiyumun içindedir, maşaysa pkkdır.

beşeri değerler açısından bakarsak 95 insanın ölmesiyle ne çözüldü? Koskoca bir hiç elbette. Dahası insanların kini artıyor, olayların sonu gelmiyor. Bu 95 insanın yasını tutanlar hesabı önce pkk ve hdp den sormalıdır. Peşinden de akp ye hesap sorulmalıdır.

Kinlenip oylarını tepki amaçlı hdp ye atarlarsa gelecekte olacak olaylardan da kendileri sorumludur çünkü hdp bir terör örgütünün siyasi platformdaki temsilcisidir. Sırtlarını terör örgütüne yaslayanların barıştan söz etmesiyse eşyanın tabiatına aykırıdır.

insani niyetlerle üzülenleri anlıyorum ve bu tip bombalamalarla hiçbir şeyin çözülmeyeceğini de söylüyorum. Buna karşılık hdp nin bu olaydan zevkle nemalandığını da görün diyorum.