bugün

chinatown

Finaliyle beni hayal kırıklığına uğratmış güzel film. Film boyunca seyirciyi suçlu arayışına sokup sokup çıkartıyor, filmin sonunda suçluyu lak diye söylüyor ve bok gibi bir final veriyor.
Yazan herif "dur abuk bi final yapayım da seyirci ters köşe olsun demiş belki ama bence filmin 2 saat boyunca süren heyecanının son dakikada amına koymuştur. Şahsen film boyunca keyifle izleyip de finalinden tiksindiğim film çok azdır. Beğendiğim filmlerin çoğu film boyunca sıkıp bayıp finaliyle akıllarda kalan filmlerdir.
He bir de filme adını veren chinatown un havada kalmasıysa ayrı bok bir durumdur. Film boyunca chinatown chinatown ötüp durdular filmin sonunda uç beş çinli gösterip "chinatownda olur böyle şeyler" diyerek nasıl bir mesaj verdi şahsen basmadı benim kafam. Teksas sanki Amınakoyim. Herkes birbirini vuruyor sanki. Sen film boyunca chinatowndan iyi kötü güzel çirkin eğlenceli sıkıcı tehlikeli bok püsür diye bahsetme. Seyirci chinatownun ne bok olduğunu anlamasın. Sonra gerzek iki polis salak bir şekilde suçsuzun birini vursun. Sonra "chinatownda olur böyle şeyler."
Son beş altı dakikası olmasa çok hoş bir film be. Filmi sonu bozuyo amk. izleyin tabiki de.