bugün

windows 10

Başlat çubuğu sinirimi bozan işletim sistemi. Başlat çubuğu siyah. Aktif pencere ikonu siyah. Pasif pencere ikonu da siyah. Biraz çok pencere açınca hangisinde olduğumu bulmak için bir kaç saniye mal mal bakıyorum ekrana. Sadece aktif pencerenin simgesine incd bir çizgi koymuş microsoft amca. Görsel olarak biraz kişiselleştirebilmek isterdim açıkçası.
Performans olarak da ısınamadım. Açılışı hızlı gibi geliyor ama aslında öyle değil. Açılırken Windows simgesinin altında noktaların döndüğü siyah ekranda 7-8 saniye bekliyor. O ekran gidince aha açılacak diyorsun ama login ekranına geçene kadar 25-30 saniye siyah bir ekranda bekliyor.

Başlat menüsünün yeni şekli hoş ama "all apps" kısmı Windows 7-8-8.1 deki kadar kullanışlı değil. Tüm ikonları orada bulamıyorsun. Arama kısmı çok hızlı sonuç veriyor ama bazı nesneleri şimdi bulurken biraz sonra bulamıyor ki gördüğüm en aptal noktası bu.

Microsoft Edge'e bir türlü ısınamadım. Arayıp tarayıp internet explorerı buldum ve mutlu oldum. Sonra internet explorerla girip yandex browser, firefox, opera ve chrome kurmamsa pek yorum yapılacak bir durum değil.

Neyse
Bir de settings olayına gıcık oldum. Allahtan denetim masasını kaldırmamış da işimi görüyorum.

Ara yüz olarak genel manada güzel ama sanki her an çökecekmiş gibi bi his uyandırıyor bende. Ki bazen hiç birşey kullanmazken durup dururken çöküyor.

Microsoft her yeni sürümde windowsu daha az kişiselleştirilebilir yapıyor abi. işte bunlar hep Apple özentiliği.

Windows 10a dair hoşuma giden en önemli gelişme store uygulamalarının boyutlandırılabilir olması. Windows 8 ve 8.1de tutmadı ama böyle klasik uygulamalarla birlikte kullanılabildiğinden Windows marketi baya gelişir diye umuyorum. Bu gelişmeden benim gibi lumia kullanıcılarının da faydalanacağı düşünülürse Windows 10un baya güzel bir gelişme olduğu sonucuna da varılabilir.

Ancak şunu da söylemeden edemeyeceğim. Amınakoyim senin Microsoft. Halen mallıkta sınır tanımıyorsun.
Windows Phone ve masaüstü marketindeki birçok uygulamana 6 aydan uzun zamandır güncelleme göndermezken Appstoreda çatır çatır güncelleme yayınladığın, bazı uygulamalarını windowstan önce Apple ve android marketinde piyasaya sürdüğün için.
Adam kendi ürününe üvey evlat muamelesi yapıyor amk.