bugün

23 eylül 2015 kurtalanspor karşıyaka maçı

sözlük ortamında pek gündeme gelmemiş olan, karşıyaka 3-1 öndeyken tatil edilen maç.

şimdi gerek ekşi'de gerek twitter'da sabah akşam duyar kasan arkadaşlar neden bu maç hakkında yorum yapmıyor merak etmekteyim. toplumsal olarak sağduyulu davranmamız gereken bir süreçteyiz 90 yıldır olduğu gibi ama aynı arkadaşlar, nüfusunu kürtlerin oluşturduğu herhangi bir şehrin takımının bir oyuncusu karşıyaka'da oynanan maçta gol attıktan sonra zafer işareti yapsa ve şu olanların yarısı yaşansaydı ne tepki verirlerdi merak etmekteyim.

bu olayın bir benzeri de askeri operasyonlarda yaşanıyor. bölge halkı, askerler operasyon yaparken araya canlı kalkan olarak girip militanları kurtarırken, örgüt operasyon yapacağı zaman kılını kıpırdatmıyor, üstelik birde 'devlet gelmeden biz askerin ölüsünü bekledik' goygoyu yapıyor. insan ister istemez şunu düşünüyor haliyle, madem sağduyu sahibisin madem kan dursun istiyorsun da neden birinin dirisini korurken diğerinin ölüsünü koruduğunu söylüyorsun?

ben politikaya kafası basan yada ideoloji-parti sempatizanı değilim lakin barış istiyoruz diyen vatandaşların da ikiyüzlü davranmayı bırakıp samimi olması lazım. savaş ise savaş, barış ise barış farketmez ama barış diye bağırıp savaşa omuz vermek adiliktir kimse kusura bakmasın.

edit: sanırım halkarın kardeşliğine zarar verdim:((
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar