bugün

rust in peace

her bakımdan harika ve ötesi bir albümdür. açık söylemek gerekirse ben bu albüm ile tanışmamış insanların büyük bir kayıp içerisinde olduğunu düşünüyorum.
girilen entrylerde sürekli olarak muhteşem rifflerden bahsedilmiş. evet haklısınız muhteşem ötesi rifflerden oluşan bir albümdür rust in peace ancak sadece rifflerden bahsetmek bu albüm için büyük haksızlık olur. holy wars adlı parçanın içerisinde dünyanın en iyi birkaç etnik solosundan biri gizlidir. tornado of souls şarkısında thrash tarihinin en kompleks sololarından bir tanesi kendini göstermekte ve tabiri caizse insanı organellerine kadar titretmektedir. albümle aynı adı taşıyıp sonunda ...polaris eklemesi olan şarkı ise benim müzik dünyasında en beğendiğim 10 rifften biridir desem yalan söylemiş olmam sanırım. albüm kapağı ve şarkı sözlerine zaten diyecek laf yok. nereden bakarsanız bakın harika bir albüm olduğunu ilk dinleyişte hissedersiniz.
bu albüm konusunda üzücü olan tek bir nokta ise; rust in peace mükemmelliğinin diğer insan üstü megadeth albümlerini(countdown to extinction, youthanasia, peace sells but who's buying... vb.) gölgede bırakmış olmasıdır. seviyeyi o kadar yükselttiler, çıtayı o kadar yukarıya koydular ki bir daha o noktaya erişmek imkansız bir hal aldı.
Neyse böyle bir şaheseri bizlere hediye ettiği için Megadeth'in efsane dörtlüsüne sonsuz teşekkür ediyor kırklarelindeki üseyin amcaya ve ayriye teyzeye selam söylüyorum.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar