bugün

berlin

Gecesi harika olan şehir. Asla gündüzünü görmedim ama gece olduğu kadar güzel olabileceğine inanmıyorum. Eksi derecelerdeki soğuklarda, oldukça yoğun bir kar yağışı ve yüzüme çarpan soğuğun altında sokakta bir gece geçirirken bile sevebildiysem, herkes berlin gecelerini sevebilir.

Potsdamer platz ve alexander platz çevresi gezilebilecek en güzel yerlerindendir.

U-bahn 24 saat faaliyettedir. Ayrıca u-bahn istasyonlarında yasak olmasına rağmen bir elinde içki şişesi, bir elinde sigara olan kurallara aykırı insanlara rastlamanız oldukça olasıdır. Polis bunları gördüğündeyse sadece sigarayı söndürmelerini söyleyip çekip gider. Arkasında yeni bir sigara yakıp bir ağız dolusu küfür eden insanlar bırakır.

Yaşamanızın olası olduğu bir diğer olay ise bindiğiniz taksinin şöförünün "abi/abla sen türkiye'den mi geliyon? Türksün belli valla." demesidir. Zira burada taksicilerin %99.9'unun türk olduğundan şüpheliyim.

Evet berlin güzeldir ama renkli gece hayatına rağmen, alkolün etkisiyle kahkalar atarak sokaklarda gezen insanlarına rağmen son derece hüzünlü ve kasvetli bir havası vardır. insanları da havası kadar soğuktur ama yine de sevdirir kendini.

Not: döner yemeden gelmeyin.