bugün

simona halep

Çölde bir vaha gibi adeta. Son birkaç yıldır revaçta olan Errani, Schiavone, Stosur gibi teknikten ve oyun zekasından yoksun, tek numaraları fiziksel dayanaklılık olan, erkek gibi tenisçilerden gına gelmişti artık (Williams'ı direk erkekler kategorisinde düşündüğüm için saymıyorum)*. Mental anlamda setlerde geri düştüğünde sıkıntı yaşasa da oyun zekası ve tekniği ile gözlere hoş gelen bir oyun oynamakta. Martina Hingis tenisi bıraktığından beri takip etmediğim kadınlar tenisini tekrardan izlememe sebep olan tenisçidir kendileri aynı zamanda.

Her ne kadar Simona Halep adı geçtiğinde Türkiye'de akla ilk gelen, 2009 yılında geçirdiği bir operasyonla küçülttüğü memeleri olsa da, WTA dünya sıralamasında 2. sıraya kadar yükselmeyi başarmış, memelerini küçültmekle ne kadar isabetli bir karar verdiğini taraflı tarafsız herkese gösteren başarılı bir sporcudur ama 24 yaşına gelmiş ve artık "gelecek vaadeden" bir sporcu olmaktan artık olgunluğunu yaşayan bir sporcu olmaya evrildiği şu dönemlerde hala bir Grand Slam şampiyonluğu olmaması kendisinin en büyük handikapı sanırım.

Yine de kendisini severek ve beğenerek izliyoruz efendim. En yakın zamanda da bir Grand Slam kazanmasını can-ı gönülden diliyoruz. You are the best Simona..*