bugün

izmir kordon da çimenlik alana sıçan suriyeli

ben böyle ülkenin içine sıçarım demiş ve sıçmıştır. Suriyeliler Türkiye'den şikayetçi. Avrupa'ya çıkmanın derdindeler. onlar bile farkında bok içinde saplanıp kaldığının bu ülkenin.

basmaneye bakın bir de. kordona açılan alanlardan bir tanesi. Suriyeliler ellerindeki çantalar ve can yelekleri ile bu ülkeden kaçmanın yolunu arıyorlar. yağmurdan kaçarken doluya tutuldular türkiyede.

ne yatacak yerleri var ne yemekleri ne de işleri!

ülkemizdeki resmi kayıtlara göre 2 milyon mültecinin yalnızca 250 binin kamplarda kaldığını biliyor muydunuz? ve bu kamplar tam kapasite dolu. sınırdan aldığımız Suriyelilere yatacak yer bile sağlayamıyoruz. bırakın iş vermeyi. zaten kendi vatandaşı işsiz olan bir ülkeden ne beklenebilir. Suriyeliler sonuna kadar haklı ve mağdur.

esnaf ve halk şikayetçi. ülkeye getirileri olmadığı gibi götürüleri var. ceplerindeki son parayı insan kaçakçısı araplara veriyorlar. dolandırılanlar basmane meydanında yatıp kalıyor. çocuklarına mendil ve su sattırıyorlar. çocuklar esnaftan dayak yiyor. e kış geldiğinde ne yapacaksınız o meydanda peki?

ege kıyılarından yunan adalarına kaçıyor Suriyeliler. yunan sahil güvenliğine yakalananlar aslında şanslı. Yunanistan'daki Suriyeli kamplarına yollanıyorlar. sağlık güvenceleri sağlanıyor. yatacak yer ve yemek veriliyor. ancak bunlara ulaşmak için kamplara yürümek zorundalar ve bu mesafe 60km.

türkiyede 3 milyon suriyelinin olduğu söyleniyor. basmaneden her geçişimde izmirdeki Suriyelilerin durumu böyleyse diğer illerdekilerin nasıldır kim bilir diyorum. içimiz parçalanıyor evet. ancak kendi karnımızı zor doyururken sizlere nasıl yardım edeceğiz bilmiyorum.