bugün

kızılbaşlık nasıl ortaya çıktı

Çoğu kişinin yanlış bildiğidir. En yanlış bilinen için bir örnek vermek gerekirse;

"hz. Ali savaşta müslüman ordusunun birbirlerini tanıması ve koruması için başlarına kızıl puşi bağlamalarını emretmiş ve bunu gören müslüman karşıtı düşman ordusu da korkuyla kızılbaşlar geliyor demiş. O günden sonra hz. Ali yolundakilere kızılbaş denmiş."

Bu yanlıştır. Doğrusunu Anlatayım;

Uhud Savaşı'nda düşman askerlerinden olan Amrû bin Adûd, savaşta kendisine karşı çıkacak bir savaşçı istediğinde, Hz.Peygamberimiz Hz. Ali'ye onun karşısına çıkmasına izin vermiş. Savaş sırasında Hz Peygamberimizin, kılıç darbeleri ve atılan taşlar sonucunda omuzu yaralanmış, yüzü kanlar içerisinde kalmış ve bir dişi kırılmış. çok sayıda düşman askeri Hz Peygamberin üzerine doğru gelirken, o şöyle demiş; "Yetiş, hücum et Ya Ali"
hz. Ali efendimiz, Zülfikar'ı çekip düşman askerinin üzerin aslan gibi hücum ederek hepsini öldürüp geri püskürtmeyi başarmış.
daha sonra Hz. ali başındaki beyaz sarığı çıkarıp hz. Peygamberimizin kanayan dişine basarak kanamayı durdurmuş. Sarığının bezi kıpkırmızı kan olmuş. Hz Ali de bu bezi öpmüş ve başına bağlamış. kızılbaşlık adı buradan gelir. Ve Hz Ali savaşa devam eder. Bunun üzerine hz. Peygamberin yanına gelen CEBRAiL AS. "Ya Resurullah, bu sizin için yapılan iyilik ve civan, mertlikten başka bir şey değildir." Demiş. Hz Peygamber de cevap olarak, “O bendendir, ben de ondanım" demiş. CEBRAiL AS. “Zülfikar gibi keskin kılıç, Ali gibi bir yiğit bulunmaz” (Lâ fetâ illâ Ali, lâ seyfe illâ Zülfikâr) demiş.